«Курсів ніяких не закінчував. Сам навчався, командири допомагали», — артилерист із Житомирщини з бойовим досвідом

  Командир артилерійської батареї одного з гарматно-самохідно-артилерійських дивізіонів 26-ої артилерійської бригади, лейтенант Юрій Карпович є уродженцем Ружинського району.

 

  Про це розповідається в матеріалі на zhytomyrschyna.zt.ua.

kd10121812 1

  Свого часу Юрій Вікторович закінчив Вінницький державний університет. Але вчитель історії за фахом, пропрацювавши декілька місяців у школі, вирішив служити народу України: під час строкової служби — в ремонтно-відновлювальному батальйоні; за контрактом — на посаді командира гармати артилерійського з’єднання; в правоохоронних органах…

  Із початком антитерористичної операції Юрій Карпович повернувся в артилерійську бригаду. У 2016 році після присвоєння звання «лейтенант» був призначений на посаду командира взводу. Невдовзі молодому офіцеру довірили командувати артилерійською батареєю.

  Офіцер артилерійського з’єднання Віталій Вітковський розповів, що лейтенанта Юрія Карповича знає з часу, коли той розпочав службу механіком-водієм самохідної артилерійської гармати. Нині Карпович — уже досвідчений офіцер. Має бойовий досвід. У зоні проведення АТО був поранений. Посадові обов’язки виконує відмінно. Головне — турбується про підлеглих.

  Сам Юрій добре пам’ятає бої під Савур-Могилою, в районі Амросіївки. При захисті у січні 2015 році Донецького аеропорту отримав поранення. Після одужання вже в якості головного сержанта батареї повернувся в зону АТО.

  — Курсів ніяких не закінчував, — розповідає Юрій Карпович. — Сам навчався, командири допомагали. Тому нині не відчуваю якихось труднощів. Вдається знаходити спільну мову з підлеглими, більшість із яких, як і я, мають за плечима бойовий досвід. Підтримуємо молодь. Наш колектив спроможний виконати будь-які, поставлені перед ним, завдання вчасно та високоякісно.

Володими Соболь,zhytomyrschyna.zt.ua

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework