Голова однієї з найменших ОТГ Микола Бардук: Щороку реалізовуємо десятки проектів

  Одна з найменших за площею та за кількістю жителів Високівська об’єднана територіальна громада щороку реалізовує десятки проектів.

   Про це розповів голова Високівської громади Микола Бардук під час засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини, - повідомляє ОДА.

  «Ми свідомо стали на шлях об’єднання у 2015 році і були у числі перших. Немає іншого способу повернути кошти у громаду і розвиватися як об’єднатися. Для нас найголовніше було – це навчитися правильно використовувати ці кошти. Саме завдяки реформі децентралізації, яку ініціював Президент України Петро Порошенко, ми стали на шлях сталого розвитку нашої невеликої громади. Щороку реалізовуємо більше 10 проектів кожен вартістю від 50 тис. грн до кількох мільйонів гривень. Варто сказати, що і 2018 рік був для нас успішним. Серед наймасштабніші проектів:  будівництво 2 км дороги,  будівництво футбольного майданчика зі штучним покриттям, розпочали будівництво лікарської амбулаторії сімейної медицини, створюємо новий освітній простір у Високівській гімназії і це далеко не все. Ось так на практиці втілюється ініціатива Президента України», – сказав Микола Бардук.  

  Також він наголосив на тому, що сільський бюджет зріс у багато разів.

  «За 25 попередніх років сільський бюджет отримав на розвиток аж 30 тис. грн субвенції від бюджетів вищого рівня. Для порівняння, за перший рік об’єднання ми отримали 9,1 млн грн  різних фондів. Різниця відчувається. Саме завдяки фінансовій децентралізації ми маємо змогу розвивати села нашої громади та створювати якісні умови для життя», – додав Микола Бардук.

 

Последнее изменение Четверг, 13/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework