Приживлюваність лісових культур на Житомирщині складає 90%

  В держлісгоспах області проведено осінню інвентаризацію лісових розсадників, шкілок, плантацій, лісових культур та ділянок природного поновлення.

   Іншими словами, лісівники проводять облік наявного садивного матеріалу окремо за кожною породою, з урахуванням виду та віку.

  «Паралельно встановлюється і якість сіянців, - роз’яснює перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн. - Адже для висаджування на лісові ділянки придатні лише ті, які відповідають чинному стандарту. Ті ж , які не пройшли «відбір» - залишаються на дорощування.»
Отож, проведеною інвентаризацією встановлено, що в лісгоспах вирощено понад 37,1 мільйона стандартних сіянців, серед них майже 28 мільйонів - сосни, 5,6 мільйона - дуба, 837 тисяч - ялини та 232 тисячі - модрини. А ще 80 тисяч сіянців ялиці, 18 тисяч горіха, 129 тисяч ясена, 67 тисяч липи.
Інвентаризації підлягали і 15558 гектарів лісових культур. 42 % всіх культур спеціалісти віднесли до І класу якості, ІІ класом атестовано 50 % культур, і 8% присвоїли ІІІ клас.

  Тішаться лісівники і приживлюваності лісових культур: на ділянках 1-3 року вирощування вона становить майже 90 відсотків, що перевищує нормативну на 2%.

  Майже 4,2 тисячі гектарів лісових культур стали «дорослим» лісом – саме таку площу переведено у вкриті лісом землі. З них - майже 3 тисячі гектарів сосни та 850 гектарів дуба. У категорію вкритих лісом перевели і 2 тисячі гектарів природного поновлення.

  Окрім того, на 99 гектарах лісівники створили плантації новорічних ялин.

Наталія Горай, прес-служба ЖОУЛМГ

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework