Уповноважений Президента з прав дитини звернувся до влади Новограда-Волинського. ВІДЕО

  Мешканка Новограда разом і донькою приїхала до уповноваженого президента України із прав дитини Миколи Кулеби, аби попросити посприяти влаштуванню доньки із невиліковним діагнозом в інтернатний заклад "за 100 кілометрів від Новограда" (який саме, не вказують).

 

  Про це посадовець пише у себе на сторінці Facebook. Наразі Наталія із Новограда-Волинського сама виховує доньку із невиліковним діагнозом, передає novograd.city.

  24 години на добу, 7 днів на тиждень п’ятирічна Олександра потребує уваги і нагляду. У мами просто немає часу ані на відпочинок, ані на роботу. Державна допомога приходить у розмірі 2800 гривень на місяць. За такі кошти, зрозуміло, прожити неможливо. Тож, Пані Наталя змушена шукати вихід із ситуації, аби і дитина отримувала спеціалізований нагляд, і вона сама могла жити.

kd14121817 2

 znaj.ua

  Там же на сторінці він опублікував відеозвернення до керівництва будинку дитини в Новограді-Волинському та до керівництва Житомирської області:

  – У Новограді-Волинському є будинок дитини, в якому можна відкрити денний центр, де, принаймні, хоча б зранку до обіду, чи з обіду до вечора така дитина могла б бути під наглядом спеціаліста і їй могли б надавати кваліфіковану допомогу, – говорить у зверненні Микола Кулеба. – Прийміть рішення. Ви маєте кошти на будинок дитини, щоби ці послуги розвивались саме за місцем проживання таких дітей.

  Якщо для таких дітей не з’явиться послуга денного догляду, то вони будуть змушені не лише жити, але й помирати в інтернатах.

  Зі слів Кулеби, дівчинці, особливо в такому стані, вкрай необхідні спеціалісти, які б могли її захистити і надати допомогу. І мама має бути поруч, бо для дитини – розлука із матір’ю це страшне. Тому такі центри, де надають допомогу дітям із особливими потребами необхідні і мають бути у кожному місті, а не "за 100 кілометрів". В Україні вони є, але це рідкість і переважно у обласних центрах, більшість з яких – громадські організації.

  Посилаючись на статтю, Микола Кулеба пропонує частину з 10,5 мільйонів гривень, які передбачені бюджетом на Новоград-Волинський будинок дитини у 2019 році (це по 21 тисячі гривень в місяць на кожного з 41 дітей, що там перебувають), направити організацію денного нагляду. І це допоможе цій мамі опікуватися дитиною.

  – Саме це і є Деінституціалізація!!! Створити в місті послугу денного догляду, де дитина зможе отримати кваліфіковану допомогу, а мама в цей час зможе працювати. Ніхто краще за рідних батьків не зможе виховати і потурбуватись про дитину! Я звертаюся до місцевої влади Новоград-Волинська! Це ваша відповідальність і у вас є для цього відповідні фінансові ресурси, щоб організувати необхідні послуги в своїй громаді. Попіклуйтеся, щоб ваші діти змогли виховуватися в рідних сім’ях! – завершив публікацію Микола Кулеба.

Джерело: novograd.city

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework