×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

У Новоградському стаціонарі з'явився новий біохімічний аналізатор за півмільйона гривень

  Новий апарат польського виробництва АССЕNТ здатен проводити швидко і якісно, майже без участі людини, аналізи за десятками показників.

  Пацієнти стаціонару лікарні відтепер мають можливість безкоштовно здати аналізи майже всіх функцій організму. Ним діагностують, серед іншого, панкреатити, хвороби підшлункової залози, сечовидільної системи, нирок, печінки, навіть серце, - про це повідомляє novograd.city.

  – Найближчий такий аналізатор знаходиться у поліклініці, – розповідає заступник головного лікаря Микола Руденко, – та йому вже понад 10 років. Він вже ремонтувався і свій ресурс майже вичерпав. Може у будь-який момент вийти з ладу.

  А тут – абсолютно новий, 2018 року випуску, із гарантією. Ішов у комплекті із системним блоком монітором, проливними ємкостями й принтером.

  Апарат обслуговуватиме, у першу чергу, ургентних пацієнтів, тобто тих, яким терміново потрібне лікування. Аналізатор здатен значно пришвидшити діагностування. Медики кажуть, що у 50-60 відсотках випадків, після отримання результатів лабораторії, лікарі змінюють діагноз. Якщо раніше на деякі показники витрачали по дві з половиною години, то зараз те ж саме – 30 хвилин.

  До того ж, аналізатор абсолютно автоматичний, тому майже повністю прибирається людський фактор, суб’єктивна помилка лаборанта, що у цій професії носить часто фатальний характер. Раніше реагенти додавались вручну, все вираховувалось за формулами на папері, а тепер це робитиме цифровий чіп комп’ютера – мізки аналізатора. А головне – це дасть можливість рятувати життя і скласти конкуренцію приватним лабораторіям, куди частенько доводилось направляти пацієнтів. Там люди витрачали сотні гривень, від тепер – будуть отримувати якісну діагностику безкоштовно.

  Черговим плюсом нового аналізатора є економія. ACCENT – це відкрита система, тобто, з ним можна використовувати реагенти різних брендів. За тендерами обрати оптимальне співвідношення ціна-якість і немає обмежень на конкретних виробників. Та й власне, часом, дуже дорогі реагенти тепер додає не рука біохіміка, а машина у чіткому необхідному дозуванні, не більше, ніж потрібно – до 0,45 мл, в той час як до цього брали аж по 2 мл.

  Придбати автоматичний біохімічний аналізатор вартістю 500 тисяч гривень вдалось завдяки виділенню з обласного бюджету 280 тисяч гривень, яке ініціювали депутати облради Степан Нусбаум та Віктор Мельник.  Ще 170 тисяч на закупівлю направив підприємець з Дніпра Сергій Литвяков, а решту, 50 тисяч, – лікарня, за що працівники лабораторії дуже вдячні головному лікареві Василю Борису.

  Наразі медики кажуть, що Новоград-Волинське міськрай ТМО оснащене чи не найкраще серед медичних закладів такого ж рівня. Діагностувати можуть майже всі найбільш поширені захворювання, хіба що онкомаркери не роблять. І 14 тисяч хворих, які щороку лікуються у стаціонарному відділенні тепер матимуть отримувати іще кращий рівень надання медичних послуг.

Джерело: novograd.city

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework