За 2 роки 3 тисячі пацієнтів пройшли лікування у новому терапевтичному відділенні для чорнобильців на Житомирщини

  14 грудня 2016 року в Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського відкрили нове терапевтичне відділення для постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. За два роки тут пройшли лікування 3 тисячі пацієнтів.

 

  Про це розповів головний лікар клінічної лікарні Богдан Леськів.

  «За рік у новому терапевтичному відділенні проходять лікування близько півтори тисячі пацієнтів. Так, маємо вже 3 тисячі пролікованих хворих за два роки. Тут вони отримують медичні послуги терапевта, кардіолога, невропатолога та ревматолога. За півроку плануємо ввести також і лікаря-гастроентеролога», – зазначив Богдан Леськів.

  Відділення нараховує 15 палат на 40 ліжок.

  Лікування проходить за рахунок бюджетних коштів, Чорнобильського фонду, коштів БО «Лікарняна каса» та гуманітарної допомоги. Пацієнти забезпечуються 4-разовим харчуванням.

  Жителі Житомирщини, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, приїжджають з направленням з районної лікарні, або напряму звертаються в обласну лікарню.

  Нагадаємо, 14 грудня 2016 року в обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського відкрили оновлене терапевтичне відділення для чорнобильців.

Джерело: Житомирська ОДА

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework