Ялинкові базари на Житомирщині запрацювали в повну силу

  В 146 пунктах продажу хвойних деревець йде жвава торгівля – українці поспішають прикрасити свою оселю головним атрибутом свята.

   «Запашні, пухнасті, більші і менші, а головне – справжні, - так рекламують свій товар продавці зелених красунь. – І що не менш важливо - ціни цілком прийнятні».

  Середня ціна, за якою цьогоріч реалізують різдвяні красуні, складає 55 грн.

  Загалом державні лісогосподарські підприємства області вже продали понад 30 тисяч ялин та сосен.

  Найбільшим попитом користуються білокоровицькі та радомишльські деревця – тут реалізували майже 7 тисяч та понад 5 тисяч штук хвойних відповідно.

  «Наші ялинки розїхалися всією Україною, - ділиться головний лісничий Білокоровицького лісгоспу Руслан Бондарчук, - і на Дніпропетровщину, і на Херсонщину, в Київську та Запорізьку область».

  Аби хвойні молодняки не потерпали від нападів «чорних» лісорубів, 130 рейдових бригад, в складі яких понад 4 сотні державних лісових охоронців, щоденно виїжджають на охорону насаджень. На сьогодні жодного порушення не зафіксовано, а це означає, що наші громадяни віддають перевагу заготовленій в законний спосіб та вирощеній спеціально до свят ялинці.

  Лісівники вкотре наголошують, що сума штрафу та шкоди, яку доведеться сплатити порушнику за самовільно зрубане деревце, значно перевищує його вартість на ялинковому ярмарку.

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework