Акумулятор води, регулятор її тиску і пожежна каланча: три важливих функції, які виконувала житомирська водонапірна вежа

  З цікавою інформацією ми ознайомилися в дописі КП “Житомирводоканал” на сторінці спільноти цього підприємства у Фейсбук.

  Ось, що зазначається у публікації Водоканалу:
  «А ви знали про те, що водонапірна вежа на Пушкінській вулиці, побудована у 1896-98 рр., виконувала водночас 3 важливих функції: акумулятора води, регулятора її тиску і... пожежної каланчі.

  На даху вежі знаходилась невелика будова у вигляді будки з майданчиком навколо неї. Тут цілодобово знаходився черговий. Помітивши пожежу, він умикав потужний прожектор, який попереджав житомирян про те, що у місті пожежа і тимчасово не можна користуватися водопроводом, щоб зберегти у ньому максимально високий тиск.

  Вежа була побудована на одній із найвищих точок Житомира, що домінувала над довколишньою місцевістю на 8 - 10 метрів. Вона височіла над 2 - 4 - поверховим містом, як справжній 12-поверховий “хмарочос”. Отож, функцію пожежного маяка вежа виконувала справно.

  За матеріалами Георгія Мокрицького».

kd22121813 2

 

Последнее изменение Понедельник, 24/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework