У селі на Житомирщині мисливці застрелили хворого на сказ лиса

  У селі Табори на Житомирщині мисливці вбили лиса. Виявилось, що він був хворий на сказ. У рамках розслідування фахівцями встановлено, що контактів з людьми та домашніми тваринами лис не мав.

  Про це повідомили під час засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баранівській райдержадміністрації, - передає baranivka.blogspot.com.

  Після обговорення комісія прийняла рішення, яким затвердила комплексний план проведення профілактичних заходів щодо захворювання тварин на сказ у селі Табори.

  Заходи спрямовані на виконання Баранівським лісмисгоспом, районною організацією УТМР, Баранівською лікарнею ветеринарної медицини, виконкомами міської, селищних та сільських рад, власниками тварин, медичними установами та Держпродспожитвслужбою.

  "Систематичне обстеження угідь, проведення профілактичних щеплень проти сказу тварин, проведення картографії нір лисиць та вжиття заходів щодо доведення популяції цих тварин  до нормативних показників (0,5-1 голова на 1000 га угідь), заходи щодо зменшення кількості бродячих собак та котів, дотримання правил утримання цих тварин у населених пунктах, проведення широкої роз’яснювальної кампанії серед населення про небезпечність сказу для людей і тварин", - зазначено у комплексному плані заходів.

  Довідково: з метою визначення ефективності кампанії з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, яка проводилась у жовтні з допомогою авіації, в мисливських угіддях району було відстрілено 7 лисиць, 2 з яких виявились хворими на сказ.

 

Последнее изменение Четверг, 27/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework