Виселив переселенців, а на їхньому місці почав комерційну діяльність

  До “Електронної книги скарг України” звернулися із колективною заявою внутрішні переселенці, які скаржаться на чиновників Коростишева. Мовляв, вони роблять все, щоб людям із тимчасово окупованих територій жилося не солодко. 

   ОСЬ ЇХНЄ ЗВЕРНЕННЯ:

  “Від внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, що мешкають провулок Дачний 13 м.Коростишів Житомирської області

  Колективна заява

  Ми, що нижче підписалися вимушені звернутися у Вашу адресу так як перебуваючи у важкій життєвій ситуації, постійно відчуваєм геноцид та дискримінацію від чиновників м. Коростишів Житомирської обл. На території майнового комплексу, що розташований за адресою: пров. Дачний, 13, м. Коростишів, Житомирської обл., де мешкають внутрішньо переміщені особи з тимчасово окупованої території, знаходиться ДП “Санаторій для батьків з дітьми “Тетерів”комерційна структура в особі головного лікаря Криворучко С. Г. та його сім’ї, що порушує Закон України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб ”

  Цей Закон відповідно до Конституції та законів України, міжнародних договорів України, згода на обов’язковість, яких надана Верховною Радою України, встановлює гарантії дотримання прав, свобод та законних інтересів переміщених осіб . {Частину першу статті 9 доповнено абзацом згідно із Законом № 921-VIII від 24.12.2015} безпечні умови життя і здоров’я; створення належних умов для її постійного чи тимчасового проживання Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 листопада 2014р. №1086-р “Про віднесення майнового комплексу у м. Коростишеві до сфери управління Житомирської облдержадміністрації “, майновий комплекс (реєстраційний номер 3481736) по пров. Дачному, 13, у м. Коростишеві віднесено до сфери управління Житомирської облдержадміністрації.

  С.Г. Криворучко з метою наживи для власного збагачення незаконно, безпідставно розпоряджається майновим комплексом, який відноситься до Фонду Державного Майна України. І де перебувають внутрішньо переміщені особи з тимчасово окупованої території. С.Г. Криворучко виселив переселенців з корпусів і відкрив в них різносторонню комерційну діяльність!

  Також Криворчко отримує кошти, які відшкодовують бюджетами всіх рівнів за проживання ВПО використовуються на оплату заробітної плати Криворучко і його працівників ,сплати податків з неї та оплату електроенергії в корпусах. Та Криворучко С.Г., щей незаконно вимагає гроші у переселенців погрожуючи відключенням електроенергії в зимній період в випадку їх не плати (і успішно це практикує влаштовуючи людям тортури холодом ) !!! Він жодного разу не вивіз сміття з території ,а звалище сміття видає канцерогенні виділення отрут!

  Електропровідка в корпусах де мешкають внутрішньо переміщені особи у аварійному стані постійно відбуваються пожежі! Повністю згорів один корпус! Опалення в зимній період відсутнє!

  З кранів біжить крижана брудна, в мазуті, вода, яка не придатна для використання. Відсутнє встановлення засобів обліку спожитих саме переселенцями електричної енергії (мабуть, щоб не було видно різниці обліку спожитої електричної енергії переселенців від спожитої електричної енергії на комерційну діяльність) Іде вирубка лісу майнового комплексу!

  22 листопада 2018 року на дві доби цілеспрямовано з метою вимоги грошей з переселенців було відключене повністю електропостачання в корпусах де мешкають переселенці, а в корпусі №1 немає опальвання, всі переселенці: діти, люди з інвалідністю, люди похилого віку залишились без тепла, світла, води і стали заручниками холодних, льодяних кімнат.

  29 листопада знову на цілий день було відключене електропостачання, 30 листопада від’єднання електромережі було на чотири години! Відключення відбуваються раптово і без попередження. Цим незаконно примушують заключати договір на субсидію, а натомість комунальні послуги відсутні. В першому корпусі третій рік повністю відсутнє опалення, викрадено декілька батарей центрального опалення, а в третьому – переселенці за свої кошти купують дрова самі пиляють їх і рубають, самі за графіком топлять, що суперечить правилам пожежної безпеки (в той час як Криворучко із своїми працівниками отримують заробітну плату з коштів які виділяються і виділялись бюджетами всіх рівнів на проживання переселенців!!!).

  Цілими днями ці працівники обслуговують приміщення які Криворучко здав в оренду з комерційною ціллю за для свого збагачення,а на прохання переселенці зробити дрібний ремонт в кімнатах не реагують. Крім цього Криворучко не змігши знеструмити електрику в корпусах де мешкають всі переселенці дає вказівки електрику від’єднати електропостачання поокремо в кімнати де проживають переселенці ,також давав неправомірні вказівки своїм працівникам ,щоб ті без відома проживаючих переселенців виселив людей прицьому викинувши їх речі з кімнат, а натомість поселяє людей пенсійних “туристів” які приїздять на декілька днів ,щоб отримати пенсію. З часу появи Криворучко С.Г. інваліди,малозабезпеченні та люди похилого віку перестали отримувати гуманітарну допомогу . Під прикриттям Криворучко С.Г. розкрадається гуманітарна допомога Гаджиєвим А. та його спільниками яка надходить всім переселенцям .На день інваліда третього грудня жоден інвалід-переселенець навіть не отримав вітання!

  Одноразову матеріальну допомогу отримати складно і проблематично. А соц служби м. Коростишів нічого цього не бачать лише регулярно наполягають на заключненні договорів на субсидії. Закон України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб” щодо забезпечення права на отримання комунальних послуг статтею 9-1 2. другого абзацу.

  Юридичні особи, які є власниками (балансоутримувачами) майна, що використовується для компактного поселення внутрішньо переміщених осіб, зобов’язані вжити заходів для встановлення засобів обліку спожитих електричної та теплової енергії, природного газу для задоволення власних побутових потреб внутрішньо переміщених осіб.

  Органи державної влади та органи місцевого самоврядування вживають всіх можливих заходів, спрямованих на розв’язання проблем, пов’язаних із наданням комунальних послуг, електричної та теплової енергії, природного газу внутрішньо переміщеним особам у місцях їх компактного поселення, відповідно до законодавства.

  Криворучко С.Г. як керівник Дочірнього підприємства “Санатарій для батьків з дітьми “Тетерів” закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України “Укрпрофоздоровниця” обманює і вводить всіх в оману запевняючи ,що він є юридичною особою власником(балансоутримувачем) майнового комплексу по пров. Дачний 13. м. Коростишів Житомирської обл. чим грубо порушує Закон України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”.

  У Конституції України, передбачено право на життя (ст. 27), право на повагу гідності людини (ст. 28), право на свободу та особисту недоторканність (ст. 29), право на невтручання в особисте та сімейне життя (ст. 32) тощо. Просимо допомоги у позитивному вирішенні проблемної ситуації. Сподіваємося на допомогу, що винні особи будуть покарані та притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства 1) Провести перевірку фактів,викладених у цій колективній заяві заявниками”, – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  В Житомирській області від хвороб у холоді помирає художник-переселенець із Луганська

 

Последнее изменение Четверг, 27/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework