Коростишівська ОТГ розпочинає розробку стратегію розвитку громади

  21 грудня розпочала роботу робоча група з розробки стратегічного плану розвитку Коростишівської міської об’єднаної громади до 2027 року. Асоціація міст України в рамках проекту, що реалізується АМУ спільно з Програмою «U-LEAD з Європою», на конкурсних засадах відібрала 10 ОТГ для участі у проекті «Сприяння стратегічному розвитку територіальних громад малих міст».

   «Сьогодні ми розпочинаємо роботу над планом розвитку громади до 2027 року. Це рішення визначатиме пріоритети нашої роботи та посилить наші переваги перед іншими громадами. Тепер потрібно ґрунтовно та активно працювати і владі і громаді», - наголосив Іван Кохан, голова Коростишівської міської громади.

  Супроводжуватиме роботу над стратегією Коростишівської громади буде експерт Волинського ресурсного центру Ігор Воляник. Сьогодні відбулась перша зустріч робочої групи на якій розглянули методологію процесу підготовки документу.

  «Соціально-економічний аналіз розвитку громади, проведення опитування мешканців та підприємців, проведення SWOT аналізу та формування стратегічного бачення розвитку міста – це етапи роботи групи. У Фіналі ми маємо сформувати банк ідей для проектів розвитку громади. Це складна, але вкрай необхідна робота», - вважає Ігор Воляник, експерт Волинського ресурсного центру.

  Участь у першому засіданні Робочої групи взяли декілька десятків фахівців виконкому, депутатів та представників громадськості. Також, до роботи долучились Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України.

  «Цього року Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування супроводжували шість громад регіону у процесі розробки стратегії розвитку. Овруцька, Білокоровицька, Радомишльська, Брусилівська, Корнинська та Чоповицька громади вже завершують цей процес. Наступного року ми будемо також надавати підтримку громадам».

  Розробка стратегії допомагає громаді визначити напрямки розвитку та напрацювати плани реалізації проектів. Триватиме ця робота до одного року, і важливо залучати максимальну кількість фахівців, підприємців та громадськості до участі в ній, адже це дозволить розробити дієвий і ефективний план.

Дмитро Клименко

 

Последнее изменение Четверг, 27/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework