Олевська міська рада довірила ліквідацію наслідків підтоплення у місті комунальному підприємству, яке не має відповідної ліцензії

   У штаті КП «Олевськ-Ресурсінвест» немає спеціальної техніки та кваліфікованих спеціалістів.

   Проте це не завадило чиновникам доручити підприємству проведення робіт на понад мільйон гривень з міського бюджету. Про це стало відомо представникам «Стоп корупції» в Олевську, - повідомляє активіст місцевого осередку "Стоп Корупції" Олександр Ігнатьєв

  «Відповідно до інформації на сайті Прозорро, між міською радою Олевська Житомирської області та КП «Олевськ-Ресурсінвест» укладено договір, де предметом договору є надання послуг на ліквідацію підтоплення у по вул. Будівельників, вул. Партизанській, пров. Партизанський, вул. Постишева, 1-му пров. Чапаєва, вул. Чапаєва, вул. Лесі Українки, вул. Гоголя, вул. О. Кошового, вул. Чернишевського, вул. Ареф’єва та вул. Щорса.

  Акт виконаних робіт КБ-2в від 22.12.17 за договором №170 від 21.09.2017 підписано та на рахунок КП «Олевськ-Ресурсінвест» перераховано 1 151 908 грн. У розпорядженні КП «Олевськ-Ресурсінвест» немає власної техніки, робітників у своєму штаті та ліцензії на проведення даного виду робіт. Зазначене підприємство створювалось виключно для отримання ліцензії на видобуток бурштину. КП «Олевськ-Ресурсінвест» фактично тільки очистило існуючі канали. Вартість таких робіт на багато нижча, ніж здійснила компанія КП «Олевськ-Ресурсінвест».

  Послуги на ліквідацію підтоплення по вулиці Чернишевського в травні 2017 року виконувала ДП «Будпослуги № 2. Коштувало це бюджету міста 4 236,96 грн.

  Згідно з проектом, для проходу в кожен двір через канаву мав бути встановлений відмосток з бетонною трубою На цих вулицях таких відмостків встановлено тільки декілька. КП «Олевськ-Ресурсінвест» зобов’язаний був забезпечити відведення води після опадів, вода не втекла, а заповнила канали й пішла у двори з городами. Не дивлячись на те, що візуально видно, що роботи не виконані, посадові особи міської ради м Олевськ Житомирської області підписали Акт виконаних робіт КБ-2в від 22.12.17 за договором №170 від 21.09.2017.

  Активісти місцевого осередку «Стоп корупції» звернулись із заявою до правоохоронних органів за фактом розтрати бюджетних коштів посадовими особами мерії м. Олевськ шляхом змови з посадовими особами КП «Олевськ-Ресурсінвест» і суттєвого завищення вартості робіт. В діях посадових осіб та голови Олевської ОТГ Омельчука О.В., вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) та ст. 191 КПК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

  Правоохоронні органи, до сих пір не звернулися в аудиторську службу і суд, до сьогоднішнього дня не опитані свідки.

 

 

Последнее изменение Четверг, 27/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework