У відділенні гемодіалізу в Житомирській лікарні пацієнти замерзають через відсутність опалення

  Про те, що в Житомирській філії відділення гемодіалізу “Обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського” в стоматоб’єднанні відсутнє опалення йдеться в повідомленні Facebook-спільноти "Народний контроль Житомир".

 

  В липні у Житомирі урочисто відкривали відділення гемодіалізу в приміщенні обласного стоматоб’єднання. На відкритті були присутні голова Житомирської ОДА та мер міста, а на облаштування відділення з міського та обласного бюджетів витратили 3 млн грн.

  Влітку пацієнти раділи новому відділенню, а зимою виявилося, що приміщення майже не опалюється. На початку грудня “Народний контроль” дізнався про дану проблему і поспілкувалися з головним лікарем стоматоб’єднання.

  “Враховуючи,те що вартість газу подорожчала, ми не змогли купити потрібну кількість газу. Саме тому, ліміти газу майже вичерпані. Опалення у нас автономне. Але в нас є більше електроенергії,саме тому сьогодні у відділенні встановлять додаткові обігрівачі”, - зауважив Всеволод Кімович, керівник стоматоб’єднання.

  І дійсно, в той же день 4 теплодуйчики були підключені, а згодом працював тільки 1. В результаті, на даний момент у відділенні все ще холодно. “Народний контроль” Житомирщини дізнався, що поліклініка планувала закупити 30 тисяч кубометрів газу, однак змогла профінансувати всього 17 тисяч. Варто зазначити, що ціна газу склала 14586 гривень (з ПДВ) за 1000 кубометрів, в той же час вартість газу для опалення у Нафтогазу України становить 7482 гривні (з ПДВ).

  Якісне опалення обіцяють включити з січня місяця, а поки пацієнти мають переодягатися у холодних роздягальнях, і сподіватися, що їх організм витрамає такі навантаження.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework