У санаторії на Житомирщині 80-річний переселенець майже два тижні замерзав без тепла та електрики. ВІДЕО

  Приміщення не пристосовані для проживання взимку, але відселити майже 80 сімей нікуди.

 

  На Житомирщині 80-річний художник-переселенець з Луганська замерзає у санаторії, куди його поселили. У кімнаті, яку йому дали, немає опалення. Фото, де змерзлий чоловік лежить на ліжку у верхньому одязі під написаною ним картиною, у соцмережу виклали небайдужі, йдеться у ТСН.

  Пані Раїса також приїхала з Луганська і мешкає у санаторії "Тетерів". Вона і виклала це фото, каже - зайшла в кімнату до художника і побачила його ледь живого. Той закляк у ліжку від холоду і не міг поворухнутися.

  "Я зайшла в кімнату, визвала поліцію, бо людина холодна, кажу – Нікіфорович, вставайте, а він не рухається і не піднімається", - розповідає Раїса Гусейнова.

  У кімнаті, яку йому дали, немає опалення. Фото, де змерзлий чоловік лежить на ліжку у верхньому одязі під намальованою ним картиною, у соцмережу виклали небайдужі. Чому вимушеного переселенця розмістили у неопалювальній кімнаті - розбиралася ТСН.

  80-річний Віктор Журавльов - один із півтори сотень переселенців, що переїхали в цей санаторій після окупації Луганська. Сказали, житло тимчасове, адже корпус, у якому їх оселили, не ремонтували ще від радянських часів, опалення - немає взагалі. А 12 днів тому кімнату художника відрізали від електрики.

  "Мороз, 12 днів у холоді. День  і ніч. Уже в мене хрипить усе. Убивство є  пулями, наганом, а це  вбивство через  тортури", - каже художник Віктор Журавльов.

  Вимкнув електрику особисто головний лікар санаторію, запевняє художник. Начебто так помстився за скаргу, яку пенсіонер написав на нього за нелюдські умови проживання. Сам головлікар переконує - все це інсценування. В електрощитовій, мовляв, згоріла проводка. Відремонтували за три дні.

  "Інсценування  з  цим ліжком, бо  там тепло  було. Вони вирішили мене  провчити,  що  нібито  я в усьому винуватий, і  от  пишуть  скарги всюди", - впевнений головлікар санаторію "Тетерів" Сергій Криворучко.

  Криворучко у всьому звинувачує переселенців. Каже - є такі, що не платять за спожиту електроенергію. Раніше держава ці борги виплачувала. Тепер - припинила.

  "Від першого липня  фінансування  припинено  будь-яке  переселенців. Питання виникло - або вони переселяються десь, кожен шукає,  де їм краще", - пояснює головний лікар.

  За комуналку платять усі, хто може собі це дозволити, кажуть мешканці "Тетеріва". Але в умовах, коли все обігрівається електрикою, це непросто.

  "Я оплачувала, жодних послуг я не отримувала, світло дуже погане, напруга 120-140 в мережі. Увечері лампочка горить як свічка, всі електроприлади перегорають", - ділиться мешканка санаторію Наталія Монятовська.

  У соцслужбі запевняють - роблять усе можливе. Зокрема шукають, куди ще переселити пожильців. І так - уже 4 роки.

  "Цей заклад  не  пристосований. Треба шукати. І шукає  і місцева влада, і  обласна, але 78  сімей відселити - це не так просто. Житлового фонду вільного нема", - коментує начальник управління праці та соціального  захисту населення Коростишівської РДА Олена Грищук.

  Як далі жити в санаторії, сплачуючи по 600-800 гривень на місяць за електрику, не знає і пані Раїса, яка розмістила фото художника в соцмережі. Жінка сама інвалід другої групи. І на ліки йде чи не вся її пенсія.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

 

 

Последнее изменение Воскресенье, 30/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework