У Житомирі лідер наркобанди ховається від суду в лікарні

  Судове засідання у справі підозрюваного у керівництві бандитським угрупуванням Яна Яцишина перенесли, оскільки його адвокат надала довідку про те, що він перебуває у медичному закладі.

  Відповідну ухвалу прийняла колегія суддів Житомирського апеляційного суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

  «Клопотання захисника і прокурора про перенесення розгляду справи задовольнити, а клопотанню прокурора в частині здійснення приводу стосовно Яцишина відмовити, оскільки відповідно до положень статті 139 КПК України, приводу підлягають лише особи, які без поважних причин не з’явилися до зали судового засідання, а в довідці, яку надав захисник, видно, що Яцишин на даний час перебуває на лікуванні. Тобто неявка до суду в нього з поважних причин. Розгляд справи переноситься на 3 січня», - зачитав ухвалу головуючий на засіданні суддя Ярослав Слісарчук.
  Адвокат Яцишина Тетяна Невмержицька надала довідку з приватної клініки «Борис» про те, що її підзахисний нині перебуває там на лікуванні. На попередніх двох засідання 27 та 28 грудня до підсудного викликали швидку через напади епілепсії у судовій залі.
  При цьому, прокурор Олена Бондарчук зауважила, що у документах із державної лікарні не було показань щодо необхідності госпіталізації Яцишина.
«У документах державної лікарні було зазначено, що Яцишин не потребує ні амбулаторного, ні стаціонарного лікування, а просто нагляду за місцем проживання. Даний документ із приватної клініки, а не з державної. Враховуючи те, що Яцишин знав про час і місце сьогоднішнього судового засідання, був належним чином поінформований, все це очевидно, що лише затягування судової справи. Прошу хоча б привід застосувати до нього на наступному судовому засіданні», - зауважила Бондарчук.
  Яцишина підозрюють у керівництві бандою, яка займалася незаконним обігом наркотиків, незаконному поводженні зі зброєю, а також його обвинувачують у причетності до подвійного вбивства.
На запитання кореспондента Укрінформу до адвоката, чи вбачає вона вину в інкримінованих Яцишину обвинуваченнях, вона відповіла: «Я не можу коментувати на даний час, оскільки проводиться досудове розслідування і всіх матеріалів справи на даній стадії ми не бачимо. Тому говорити про вину чи невину мого клієнта зараз є безвідповідально і може порушити адвокатську таємницю та таємницю слідства. Нині стоїть питання лише про обрання запобіжного заходу».
  У Житомирському апеляційному суді зараз розглядається апеляційна скарга прокурора стосовно ухвали слідчого судді Корольовського райсуду Житомира про зміну Яцишину запобіжного заходу із тримання під вартою на заставу. Крім того, сторона захисту оскаржує незаконне тримання його під вартою в ІТП.
  Як повідомлялося, начальник ГУНП у Житомирській області В’ячеслав Печененко повідомив про те, що ухвала апеляційного суду звела нанівець масштабну роботу поліції у ліквідації злочинного угрупування.
28 липня поліцейські затримали на Житомирщині лідера та учасника одного з найбільших в Україні злочинних наркоугрупувань, до якого входило близько 30 осіб...
  31 липня Корольовський районний суд обрав лідеру наркобанди, 44-річному жителю Нікополя Дніпропетровської області Яну Яцишину, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб за організацію замаху на замовне вбивство.

Джерело: ukrinform.ua

 

Последнее изменение Воскресенье, 30/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework