Хто зрізав майже сотню дерев в одному із сіл Житомирської області? ФОТО

  96 дерев захисної лісосмуги зрізали невідомі у Брониківській ОТГ. Хто ж вирізав практично сотню дерев серед білого дня? На це питання novograd.city намагалися знайти відповідь у місцевих чиновників.

   Перша, до кого звернулися за роз’ясненнями, – очільниця Брониківської громади Надія Залевська. Про зрізання дерев їй розповіла депутат від Нової Романівки Людмила Коваль, повідомляє novograd.city.

kd29121818 2

  Надія Залевська

  – В обідню перерву, 21 грудня, під час сесії нашої ОТГ до мене підійшла депутат Людмила Коваль і повідомила, що на території Нової Романівки ріжуть дерева. Вона запитала, чи давали ми якесь погодження на ці дії. Я відповіла, що жодного погодження ми не давали. І взагалі, подібні рішення затверджуються виконкомом. До слова, близько місяця тому працівники РЕМу, після чергової негоди, обрізали гілки та ліквідували декілька аварійних дерев.

  – Їх РЕМівці там і залишили. Зрізану деревину вирішили віддати школі та амбулаторії на дрова. А люди просили забрати їх собі на паливо.

  Виїхавши на місце порубки та оцінивши ситуацію, я одразу повідомила поліцію. Хто винен, повинні розібратися правоохоронці. Варто сказати одне: однозначно хтось дав дозвіл на те, щоб зрізати дерева, – розповіла пані Залевська.

  Ситуацію прокоментувала і депутат громади Людмила Коваль. До неї звернулися жителі Нової Романівки, мовляв, хтось за школою зрізає дерева і вивозить до місцевого приватного підприємця Куриленка.

  – 21 грудня на сесії запитала у в. о. старости Юрія Лосовського, чому дерева возять до цього підприємця. Він відповів, що немає де їх складати. Поцікавилася й у заступника голови ОТГ Осадчука про цю ситуацію. Він сказав, що нічого не знає.

  Наступного дня жінка разом зі ще одним депутатом ОТГ Леонідом Левчишиним приїхали до школи, біля якої зрізали дерева. Вони побачили водія буса і вантажівку, до якої склади колоди.

  – Коли ми запитали, що відбувається, водій буса відповів: команду дав Лосовський.

  Юрій Лосовський:

  – Насамперед потрібно зняти соціальну напругу серед людей і запевнити, що я не маю жодного відношення до зрізання цих дерев і доручень чи вказівок різати їх я нікому не давав. Але хочу зазначити, що дерева давно в аварійному стані, неодноразово підпалювались. Влітку люди страждали від пуху, який летів з тополь. Вони росли біля стадіону й території, що обробляє приватне підприємство, і зневоднювали ґрунт. Неодноразово місцеве населення і керівник підприємства писали звернення, щоб видалили дерева. На початку грудня працівники РЕМу зрізали близько сотні дерев, швидше за все, за погодженням з керівництвом, де йде лінія електропередач.kd29121818 3

  Також чоловік сказав, що працювали там люди, які мають заборгованість по аліментах.

  – Я попросив приватного підприємця Куриленка перевезти дрова, не пиломатеріали, до сільської ради, амбулаторії, що ми й почали робити. Одну машину вже встигли завезти. Під час завантаження другої туди приїхали депутати місцевої ради, тож він був вимушений вивантажити дрова і поїхати звідти, – розповів Лосовський.

  Що ж насправді там різали працівники РЕМу, ми запитали у їхнього начальника Олександра Самчука. Він повідомив те ж, що і керівниця ОТГ. Енергетики обрізали гілля і зрізали декілька аварійних дерев, що заважали лініям електропередач.

  Хто ж вирізав лісопосадку – встановить слідство.

Інна Попова

Джерело: novograd.city

 

 

Последнее изменение Понедельник, 31/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework