Кафе із громадською вбиральнею на пляжі та нові магазини з’являться у Бердичеві. ВІДЕО

  Розглядом документації детальних планів територій, а також ескізних пропозицій кафе із громадською вбиральнею та двох магазинів ознаменувалося останнє у 2018-му засідання архітектурно-містобудівної ради у Бердичеві.

 

  Про це повідомляє trkvik.tv.

  Детальний план території площі Привокзальної стосувався технологічного процесу роботи тамтешньої автостанції з прийняття міжміських автобусів, їхнього відправлення у рейси та міжрейсового відстою.
  Окрім того, члени ради вдруге ознайомилися з зовнішнім виглядом навісу, що той планують звести над новими облаштованими платформами.
  Нагадамо, з даної теми вже були проведені громадські слухання, на яких розробники проекту, серед іншого, інформували про те, що під навісом опиняться 4 із 6-ти посадочних платформ. На що заступник міського голови Сергій Онофрійчук відреагував, мовляв, доцільніше, на його погляд, було би побудувати один великий навіс, що з’єднав би між собою приміщення авто- та залізничного вокзалу, а кількадесят метрів комунікації, якщо заважають, перенести. Але тоді, як зауважили фахівці, розгляд зовнішнього вигляду навісу був не на часі, як, власне, і цього разу: все, що стосується і накриття, і посадочних платформ, й іншої «начинки» даної території, розглядатиметься на наступних етапах.

  Ще один детальний план, винесений на розгляд містобудівників, стосувався території по Житомирській, 84. Деталізували її з метою визначення земельної ділянки, на якій прокладуть залізничну колію, що вестиме до складських приміщень. Власне, свого часу колія на тому місці вже була, інформували членів ради, і тепер замовники мають намір її відновити.

  Громадська вбиральня (увага!) на міському пляжі – тема активно обговорювана у Бердичеві, і громадська вбиральня на провулку Пляжному, таки з’явиться. Розташується вона у підвальному приміщенні триповерхового кафе під попередньою назвою «Panorama+». Кафе планують побудувати за межами безпосередньо пляжної зони: на І його поверсі облаштують залу, кухню й гардероб, на ІІ-му – щось на кшталт великої коференц-зали, плюс санвузли і, знову таки, гардероб. На ІІІ поверсі розташуються кімнати для персоналу, для зберігання інвентарю тощо. Щодо вбиральні, то працюватиме вона, начебто, безкоштовно, і складатиметься з 2-х чоловічих та 2-х жіночих санвузлів. Щодо її графіка роботи, то його (як і графік роботи всього закладу) остаточно затверджуватимуть члени виконавчого комітету.

  Два нові магазини з’являться у Бердичеві. У першому, що розташується у колишній квартирі на Житомирській, 12/1, торгуватимуть виробами з золота. Замовникам залишається продумати появу біля закладу підйомника для маломобільного населення (пандус у даному випадку не відповідатиме нормам, а так звана «кнопка виклику», як зауважили фахівці, то вже «позавчорашній день»).

  Магазин промислових товарів планують облаштувати в одній з квартир на Чорновола, 8. До вхідних дверей, вестимуть східці, біля дверей розташується майданчик, навколо замовник обіцяє подбати про благоустрій. Магазин складатиметься з двох торговельних зал, а також кімнати для персоналу, санвузла тощо. Головне, аби кінцевий вигляд відповідав представленому раніш ескізу, зауважила одна з членів ради, а то, мовляв, бува так, що презентують одне, а відкривають… Влада повинна підтримувати підприємців, висловив своє бачення голова ради Михайло Гайченя, тому він – за даний ескіз, а у разі необхідності – за його доопрацювання.

Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш
Джерело: trkvik.tv 

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework