Хто зрізав майже сотню дерев у Новій Романівці

  96 дерев захисної лісосмуги зрізали невідомі у Брониківській ОТГ.

   Хто ж вирізав практично сотню дерев серед білого дня? На це питання журналісти novograd.city намагалися знайти відповідь у місцевих чиновників.

  Перша, до кого звернулися за роз’ясненнями, – очільниця Брониківської громади Надія Залевська. Про зрізання дерев їй розповіла депутат від Нової Романівки Людмила Коваль.

  – В обідню перерву, 21 грудня, під час сесії нашої ОТГ до мене підійшла депутат Людмила Коваль і повідомила, що на території Нової Романівки ріжуть дерева. Вона запитала, чи давали ми якесь погодження на ці дії. Я відповіла, що жодного погодження ми не давали. І взагалі, подібні рішення затверджуються виконкомом. До слова, близько місяця тому працівники РЕМу, після чергової негоди, обрізали гілки та ліквідували декілька аварійних дерев.

  – Їх РЕМівці там і залишили. Зрізану деревину вирішили віддати школі та амбулаторії на дрова. А люди просили забрати їх собі на паливо.

  Виїхавши на місце порубки та оцінивши ситуацію, я одразу повідомила поліцію. Хто винен, повинні розібратися правоохоронці. Варто сказати одне: однозначно хтось дав дозвіл на те, щоб зрізати дерева, – розповіла пані Залевська.

  Ситуацію прокоментувала і депутат громади Людмила Коваль. До неї звернулися жителі Нової Романівки, мовляв, хтось за школою зрізає дерева і вивозить до місцевого приватного підприємця Куриленка.

  – 21 грудня на сесії запитала у в. о. старости Юрія Лосовського, чому дерева возять до цього підприємця. Він відповів, що немає де їх складати. Поцікавилася й у заступника голови ОТГ Осадчука про цю ситуацію. Він сказав, що нічого не знає.

o 1cvsqo6kp7cd19kjakhq8cvp71d

  Наступного дня жінка разом зі ще одним депутатом ОТГ Леонідом Левчишиним приїхали до школи, біля якої зрізали дерева. Вони побачили водія буса і вантажівку, до якої склади колоди.

  – Коли ми запитали, що відбувається, водій буса відповів: команду дав Лосовський.

  Юрій Лосовський:

  – Насамперед потрібно зняти соціальну напругу серед людей і запевнити, що я не маю жодного відношення до зрізання цих дерев і доручень чи вказівок різати їх я нікому не давав. Але хочу зазначити, що дерева давно в аварійному стані, неодноразово підпалювались. Влітку люди страждали від пуху, який летів з тополь. Вони росли біля стадіону й території, що обробляє приватне підприємство, і зневоднювали ґрунт. Неодноразово місцеве населення і керівник підприємства писали звернення, щоб видалили дерева. На початку грудня працівники РЕМу зрізали близько сотні дерев, швидше за все, за погодженням з керівництвом, де йде лінія електропередач.

  Також чоловік сказав, що працювали там люди, які мають заборгованість по аліментах.

  – Я попросив приватного підприємця Куриленка перевезти дрова, не пиломатеріали, до сільської ради, амбулаторії, що ми й почали робити. Одну машину вже встигли завезти. Під час завантаження другої туди приїхали депутати місцевої ради, тож він був вимушений вивантажити дрова і поїхати звідти, – розповів Лосовський.

  Що ж насправді там різали працівники РЕМу, ми запитали у їхнього начальника Олександра Самчука. Він повідомив те ж, що і керівниця ОТГ. Енергетики обрізали гілля і зрізали декілька аварійних дерев, що заважали лініям електропередач.

  Хто ж вирізав лісопосадку – встановить слідство.

Джерело: novograd.city

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework