Катастрофічна ситуація в смт. Головине Черняхівського району, або холодне життя з приторним смаком

  18 грудня під час чергової сесії у фоє приміщення Житомирської обласної ради проходила акція протесту направлена проти дій керівництва ДП «Головинський кар’єр».

   Учасники заходу, а ними виявились чині та колишні працівники Державного підприємства, переважно мешканці селища на граніті, вимагали погашення багатомісячної заборгованості по зарплаті, легалізації неоформлених працівників, приведення діяльності підприємства у відповідність до чинного трудового законодавства тощо. Були там навіть учасники бойових дій, - розповідають "Новини Черняхівщини". 

  "Зі слів протестуючих стало зрозуміло, що всі перевірки підприємства проводяться поверхнево і неякісно, а тому реального виявлення порушень не здійснюється, а законні вимоги людей просто ігноруються. 

  Крім в.о. директора ДП «Головинський кар’єр» Федора Горбаня дісталось також губернатору області Ігорю Гундичу, який на думку протестувальників веде незаконну співпрацю з адміністрацією державного підприємства, щодо виготовлення та реалізації камнеобробної продукції, зокрема використання її на стадіоні «Полісся» під час його реконструкції. Габрові та лабрадоритові деталі «головинсько-сліпчицького розливу» там видно неозброєним оком. Про подібне вже не один рік відкрито говорять в соціальних мережах і пишуть в пресі. 

  Останнім прямим вагомим та безапеляційним доказом стало відключення підприємству електроенергії борг якого наразі складає майже півмільйона гривень. Відбулось це 20 грудня після багатьох попереджень та застережень енергетиків. Тут виникає логічне запитання, як непрацююче підприємство може споживати таку кількість електроенергії і при цьому не здійснювати виробничої діяльності. Як результат – страждання від відсутності води і тепла в головинських багатоповерхівках. В чому винні прості мешканці селища?! За що таке відношення?! У селищного керівництва було два роки для вирішення питання, щодо виведення агрегатів комунального господарства з території кар’єру, але на жаль так нічого і не зроблено.

  Сьогодні вже дев’ятий день селище знаходиться без води. Ситуація набуває рис гуманітарної локальної катастрофи. 

  Кого хвилює, що люди опинились заручниками візантійщини, безвідповідальності та непрофесійності чинної влади?

  У своєму коментарі очільник Черняхівського РЕМу В. Білецький переконливо зазначив, що монополіст не збирається загравати з порушником і питання стягнення заборговоаності буде вирішувати в судовому порядку по всій срогості закону.

  Чи ведуть корупційну протизаконну співпрацю адміністрація кар’єру і обласне керівництво мабуть ще доведеться виясняти журналістам і правоохоронцям, а наразі як кажуть поки «пани гроші ділять люди плачуть» і благають про допомогу у вирішенні гострих життєвих питань. 

  Тож як ми бачимо дана ситуація є яскравим ганебним прикладом життя «по-новому»", - йдеться у матеріалі.  

49039931 403005087100606 2237245672757657600 n

48935174 403005300433918 3119189143674945536 n

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework