У Житомирі створять регіональний космічний центр

  У Житомирі створять регіональний космічний центр "Полісся", що передбачено угодою про співпрацю, підписаною між Житомирським національним агроекологічним університетом (ЖНАЕУ) та Національним центром управління та випробувань космічних засобів.
  Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі університету.

  "У грудні наш університет підписав угоду про співпрацю у сфері космічної, наукової і науково-технічної діяльності з Національним центром управління та випробувань космічних засобів. За словами ректора ЖНАЕУ Олега Скидана, угодою передбачено створення Регіонального космічного центру "Полісся", - розповіли у прес-службі.

  Зокрема, у рамках співробітництва передбачене використання технічних засобів, методів моделювання складних систем, алгоритмічного, методичного та програмного забезпечення з метою проведення досліджень у галузі супутникової навігації, дистанційного зондування Землі та інформаційних технологій.

  На базі ЖНАЕУ у січні цього року планують провести круглий стіл «Космічні технології в агробізнесі та екології», а навесні – Національний космічний форум.

  Національний центр управління та випробувань космічних засобів заснований у 1996 році. Його функцією є завершення всієї ланки космічної діяльності, яку починають наукові установи та підприємства створенням орбітальних та наземних космічних засобів, випробування та експлуатація космічних апаратів та інших виробів, які виведені на орбіту.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework