На сесію міськради колясочники так і не "доповзли"…

  На передноворічну чергову сесію Малинської міськради приїхали інваліди-колясочники, але вони не потрапили у залу засідань.

   У холі вони організували акцію протесту під гаслом: «Бюджет-2019 — геноцид інвалідів і пенсіонерів», оскільки обурені, що міська влада більше турбується про померлих, ніж живих містян. Підставою для таких невтішних висновків стало те, що на утримання кладовищ наступного року з міської скарбниці спрямують 1,2 мільйона гривень, натомість на матеріальну допомогу для лікування та інші потреби соціально незахищеним верствам населення — менш як 160 тисяч гривень, - розповідає mn.zt.ua.

  «У місті — близько 10 тисяч інвалідів, пенсіонерів та малозабезпечених сімей, — переконує інвалід Віктор Антоненко. — Ми вимагаємо, щоб у бюджет-2019 внесли зміни, передбачивши їм мільйон гривень на матеріальну допомогу».

  Також колясочники вкотре висунули вимогу облаштувати пандуси у всіх державних та комунальних установах, банках, магазинах, щоб вони могли вільно потрапляти у будівлі. Крім того, виділити земельну ділянку для будівництва спецпідприємства, де інваліди змогли б заробляти собі на прожиття.

  Повний перелік вимог протестувальників за дорученням мера записав начальник УПСЗН Сергій Недогарок, проте, вочевидь, такий поворот подій не влаштовував очільника мітингу Віктора Антоненка. Він хотів особисто виступити перед депутатами, а тому в прямому значенні слова «поповз» сходами на третій поверх білого дому, але не встиг добратися до закінчення сесії.

  Власне на сесійному засіданні сталася ще одна неприємна подія: депутати більшістю голосів ухвалили рішення, наслідком якого стане закриття терапевтичного відділення ММРТМО у Чоповичах. Оскільки в ОТГ утворили власне підприємство «первинки», міська влада вирішила скинути із себе і вторинний рівень меддопомоги, переклавши фінансовий тягар на об’єднану територіальну громаду. Тепер Чоповицькій ОТГ доведеться похапцем розв'язувати проблему, щоб не залишити стаціонарних хворих без лікування.

  Депутати також внесли зміни до міського бюджету-2018 та затвердили доходи і видатки, які плануються у наступному році. Потім перейменували відділ економічного розвитку у відділ економіки та інвестицій, розширивши його штат до чотирьох працівників, один з яких займатиметься пошуком грантів та інших інвестицій у місто. В управління ЖКГ додатково ввели дві посади: інспектора з благоустрою, який паралельно із Олександром Фролковим виявлятиме порушення на території міста, та фахівця з енергоменеджменту, котрий опікуватиметься проблемою заощадження енергоресурсів, у тому числі займатиметься документацією з утеплення будівель. Загалом у 2019 році у виконавчих органах міської ради працюватиме 118 осіб.

  Після вирішення поточних земельних, організаційних та комунальних питань пленарне засідання 65-ої сесії завершило роботу.

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework