Традиційна поліська кутя та чай із малинового гілля: як у Садибі Поліського Святого Миколая колядували на Різдво. ФОТО. ВІДЕО

  Кутею із сушеним виноградом, горіхами та медом частували в Малинівці гостей Садиби Поліського Святого Миколая на Різдво. Окрім старовинних колядок, які виконали місцеві народні колективи, у Садибі також вчились виготовляти солом’яних павуків-оберегів та розважались піснями й танцями.

 

  Організатори розповідають, що цьогоріч у Садибі намагались відродити давні традиції відзначення Різдва на Житомирщині.

  “На Різдво Садиба зібрала майже півтисячі гостей, яких ми частували кутею, звареною за стародавнім рецептом. На Житомирщині дуже цікаві традиції щодо відзначення Різдва! Люди, до речі, вірять, що кутею треба нагодувати й домашніх тварин, аби рік і для них був вдалий. Тому помічник святого Миколая віслюк Вітус також отримав куті у свято”, - розповіли організатори.

  У Садибі також вчились плести стародавні українські обереги – солом’яні павуки.

  “До павуків у українців особливе ставлення. Люди вірять, що вони приносять гарні новини. А солом’яні обереги, які розвішували у хатах, мали відганяти негаразди від домівки. На Різдво у Малинівці ми навчились плести такі обереги та розвісили їх у хатинках”, - додали організатори свята.

Садиба

  Різдво у Садибі Поліського Святого Миколая не обійшлось без колядувань. Місцеві колективи виконували колядки, які поліщуки співають вже сотні років.

  “Наша Садиба стала острівцем відродження народних традицій. Ми намагаємось показати молоді, яка багата наша Житомирська земля на звичаї та обряди. Сподіваємо, що у нас це вдається”, - резюмують організатори.

  Садиба Поліського Святого Миколая у Малинівці, що на Малинщині, працює із 19 грудня до 13 січня. На дітей у Садибі чекають настанови від Святого Миколая та його помічників-янголів. Також тут є скриня, у яку малеча із усієї області звозить листи до Миколая із побажаннями. На гостей також чекає віслюк Вітус, розваги та конкурси.

  Організатори свята – Малинівська сільська рада та агропідприємство “Малинівське”. 

Садиба2

Садиба3

 

Последнее изменение Вторник, 08/01/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework