Григорій Салій із Житомира: "Єдиний раз побачив донечку, коли забирав із моргу"

  — Из больницы позвонили в три ночи. Сказали, Марину везут на операцию. Толком ничего не объяснили. Был там через 20 минут. Врачи сообщили, что ни жену, ни ребенка спасти не удалось, — розповідає 24-річний Григорій Салій із Житомира.

   11 грудня він поховав дружину 24-річну Марину й доньку. У жінки на восьмому місяці вагітності раптово розвинувся панкреатит — запалення підшлункової залози. Їй зробили кесарів розтин. Проте врятувати її та дитину не вдалося, - пише gazeta.ua.

  — До вагітності Марина мала гастрит. Регулярно обстежувалася, лікувалася. На підшлункову ніколи не скаржилася, — говорить Григорій. — Перша вагітність дружини закінчилася викиднем. За другим дитям сильно береглася.

  На 28-му тижні в неї різко почав боліти живіт. Її поклали на збереження. Додому виписали з болями. Скаржилася, коли малюк перевертався. За день до смерті збирала документи на декрет. Їздили разом до неї на роботу. Повернулися, повечеряли і дружину знудило. Вночі зробилося геть погано. Викликав "швидку".

  Після обстеження Марину Салій поклали до реанімаційного відділення. Медики запевняли: з дитиною все гаразд.

  — Зібрався консиліум. Один із лікарів сказав: "Ваша дружина у важкому стані. Не можемо зняти інтоксикацію. Підшлункова відмирає", — продовжує. — Марині в спину вкололи анестезію, болю не відчувала. Весь час лежала на правому боці під крапельницями. Говорила зі мною — про майбутнє, дитину, роботу. На ніч я поїхав додому. Більше Марину живою не бачив.

  — Дружину повезли на кесарів, коли мозок був мертвий, а серце ще билося. Дитя померло від інтоксикації в утробі, — плаче Григорій. — Але й без того шансів не мало, бо восьмимісячне, пояснили лікарі. Єдиний раз побачив свою донечку, коли забирав її та дружину з моргу.

  Марина та Григорій познайомилися в соціальній мережі 2014-го. За кілька місяців почали жити разом. Офіційно одружилися наприкінці 2016 року. Жінка працювала на "Новій пошті", чоловік виготовляв гіпсову плитку.

  Родичі Марини звинувачують у її смерті лікарів. Мовляв, вчасно не виявили хворобу і затягнули з кесаревим розтином. Із відповідною заявою звернулися в поліцію.

  Під час першої госпіталізації все зробили за протоколом. Лишати жінку на стаціонарі не було потреби. Коли вагітна потрапила до лікарні вдруге, в неї розвинувся гострий панкреатит. Передбачити його було неможливо, кажуть у Житомирському обласному перинатальному центрі.

  — Кесарево сечение долго не начинали, потому что пытались спасти женщину. Но у нее была такая форма панкреатита, при которой необратимые процессы происходят за сутки. Она была обречена, — говорить 54-річна Олена Астрейко, заступник головного лікаря Житомирського обласного перинатального центру.

  — Гострий панкреатит може вбити людину за добу, — каже терапевт Олександр Рильцов, 43 роки, з Харкова. — Болі починаються раптово. Супроводжуються нудотою і блювотою. За короткий період часу підшлункова залоза сама себе перетравлює. В молодих людей вона активна, повна ферментів. У випадку із вагітною встановити під час розтину, коли саме підшлункова перетравила себе — за життя чи після смерті, — неможливо.

Анна Бова

 

Последнее изменение Вторник, 08/01/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework