У Гришківецькій ОТГ розпочали процес реорганізації сільських рад

  Перші кроки Гришківецької ОТГ стосуватимуться реорганізації сільських рад, які ввійшли до складу громади. Перша сесія депутатів відбулась на початку січня 2019 року, на ній обранці прийняли присягу, сформували депутатські комісії та штат виконавчих органів ради.

   «Перші кроки громади надважливі, адже потрібно прийняти десятки рішень, які визначатимуть долі людей. Сьогодні ми готуємось до реорганізації сільських рад колективи яких тепер потрібно переводити на інші посади та створювати нові органи управління. Сьогодні досвідчені фахівці вкрай необхідні нашій громаді, тому просто звільняти людей ніхто не буде», - переконана Ірена Лісова, голова Гришківецької ОТГ.

  Крім того, в найближчі місяці громаді потрібно буде визначитись із майновим комплексом колишніх сільських рад. Все рухоме та нерухоме майно буде передано на баланс об’єднаній громаді. Паралельно із цим процесом відбуватиметься формування штату громади.

  8 січня Олександр Круківський, радник з юридичних питань Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном, під час виїзної консультації до Гришківецької ОТГ разом із депутатами та головою громади визначили, які перші кроки має здійснити громада.

  «За чотири роки реформи напрацьований значний досвід старту роботи громад. Ми чітко бачимо типові помилки та розуміємо, що і як варто робити депутатам та голові ОТГ, аби їх уникнути. Ключові рішення: формування команди, реорганізація сільських рад, переведення колишніх працівників сільських рад на нові місця та передача майна», - наголошує Олександр Круківський, радник з юридичних питань Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

  Перші сесії вже провели 4 із 6 новостворених громад Житомирщини. Вільшанська та Чуднівська ОТГ планують зібрання найближчими днями. Гришківецька, Райгородоцька, Швайківська та Вчорайшенська ОТГ вже приступили до створення команд та роботи із колишніми сільськими радами. Цим громадам підтримку у здійснені перших кроків надають фахівці Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

  Нагадаємо, що 23 грудня 2018 року відбулись перші вибори у 78 ОТГ країни, із них 6 у Житомирській області. Таким чином станом на 1 січня 2019 року в регіоні вже створено 53 ОТГ із них 2, Харитонівська та Стріївська чекають на призначення перших виборів.

 

Последнее изменение Среда, 09/01/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework