Комп’ютерний томограф вже у Житомирській районній лікарні, однак його запустять після повного розрахунку

  До Житомирської районної лікарні нарешті доставлений довгоочікуваний комп’ютерний томограф.

  Ідея про оснащення закладу МРТ виникла у лютому 2018 року після проведення підсумкової медичної ради за попередній рік. За участі начальника управління охорони здоров’я Житомирської ОДА та керівництва району були визначені приорітетні напрямки діяльності закладу на 2018 рік та перспективи розвитку вторинної ланки медичної допомоги району у світлі реформ галузі на 2019-2020 роки. Вимоги сьогодення до матеріально-технічного оснащення лікувального закладу, що надає екстрену медичну допомогу, у тому числі при інсультах, травмах, диктують нагальну потребу у забезпеченні діагностичного процессу високотехнологічним та сучасним видом обстеження за допомогою комп’ютерної томографії.

  Протягом наступних 10 місяців 2018 року під керівництвом головного лікаря Собка Тараса Дмитровича була проведена потужна інформаційна кампанія, метою якої було залучення коштів для придбання дороговартісного обладнання. Адже для районного бюджету необхідна сума була досить значним тягарем. Керівництво району та лікарні, як повідомлялось раніше, виступило з ініціативою про залучення позабюджетних коштів і звернулось до депутатського корпусу району, до окремих депутатів обласної ради та народних депутатів, бюджетних установ на території району, сільських рад, керівників ОТГ та підприємств, підприємців, громадських організацій та меценатів, а також до пересічних громадян, небайдужих до суспільних потреб.

  Більшість підтримала ідею, хоча на шляху до здійснення поставленої мети зустрічались і такі, хто був песимістично налаштованіий і не вірив, що проект вдасться реалізувати.

  Силу громади визначають саме такі спільні проекти, спрямовані на задоволення потреб населення, а саме охорону громадського здоров’я. Вже до грудня вдалось зібрати половину необхідної суми. З районного бюджету було виділено 2 944 212 грн. Участь у співфінансуванні на придбання томографа для лікарні взяли (станом на 20.12.2018 р): 3 ОТГ (Оліївська – 555 733 грн., Станишівська – 493 805 грн. та Глибочицька 500 000 грн.) – загальна сума 1 549 538 грн. А також 9 сільських рад (Левківська – 150 000 грн., Троянівська – 15 000 грн., Головенківська, Березівська, Василівська, Коднянська, Іванівська, Вертокиївська по 10 000 грн., Вересівська – 8 712 грн.) та Новогуйвинська селищна рада – 10 000 грн. – загальна сума 243 712 грн.

  Депутати районної ради надали 290 287 грн.

  Колективи бюджетних установ, підприємства, організації району, ФОП, благодійні фонди та благодійники – 1 111 720,93 грн.

  Особливу подяку адміністрація районної лікарні висловлює колективам, які одностайно першими відгукнулись та прийняли рішення перерахувати свій одноденний заробіток: ДП «Житомирський лісгосп», ДП «Житомирський БТЗ», ДП «Житомирський військовий лісгосп», Центр ПМСД Житомирської районної ради, Територіальне стоматологічне об’єднання, КУ ЦРЛ Житомирської районної ради, а також апарат та підрозділам Житомирської РДА, районної ради та Житомироблагроліс; аграрні підприємства, зокрема ТОВ «Вертокиївка-хміль», ПП «Миролюбівка», ТОВ «Агро-Юніверсал», ТОВ «Ліщинське», ТОВ «Профуна», ТОВ «Шанс», СПП «Лад», СТОВ «Млинище»; ТОВ «Овочевий комбінат «Станишівка»; підприємство «Крігер енергія», маслозавод «Рудь», силікатний завод та ТОВ «Кромберг Енд Шуберт», ТОВ «ВІВАД-09», «Первоцвіт–фарм», ПП Мислінська Л. Д та Ходак О. А.

  Згідно договору купівлі томографа, за який вже сплачено половина вартості, обладнання буде перебувати на збереженні у приміщенні КУ ЦРЛ до виплати всієї суми.

  Кампанія по збору коштів продовжиться у`першому півріччі 2019 року, після повного розрахунку комп’ютерний томограф буде запущено в дію.

Оксана Чернецька,

лікар Житомирської районної лікарні

Джерело: primiske.com.ua
 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework