Бути чи не бути офісному центру в центрі міста?

  У грудні 2017 року в житомирських ЗМІ з’явилася інформація щодо того, що за адресою Київська, 40 мають намір побудувати  7-поверховий торгівельно-офісний центр з підземним паркінгом. Тоді ж головний архітектор міста Юрій Безбородов опублікував на своїй сторінці у Фейсбук проект торгівельно-офісного центру в стилі біо-тек.
 
  Проект передбачає підземний паркінг, на першому поверсі будуть об’єкти торгівлі, а інші поверхи – під офісні приміщення. Передбачався також благоустрій прилеглої пішохідної зони, її озеленення та освітлення, облаштування дитячих майданчиків та дворових проїздів, - розповідає "Антикорупційний рух Житомирщини".
 
  Раніше за адресою вул. Київська, 40 знаходилось двоповерхове приміщення. У 2016 році його придбало ТОВ «Полісся Інвестбуд». Підприємство зареєстроване за цією ж адресою, однак коріння усіх його засновники з Хмельницька. Окрім того, 27 грудня 2017 року підприємство орендувало земельну ділянку за адресою Київська, 40 площею 0,294 га на 5 років.
 
  У лютому 2018 року ТОВ «Полісся Інвестбуд», що з Хмельницька, розпочинає підготовчі роботи до будівництва. Тим часом головний архітектор міста Юрій Безбородов повідомляє, що будівництво торгівельно-офісного центру розпочнеться у квітні 2018 року. Однак, станом на сьогодні будівництво зупинилося і робітників там немає.

  Ще в грудні минулого року наша громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» надіслала на управління державного архітектурно-будівельного контролю (далі УДАБК) інформаційний запит дозвільних документів на "Нове будівництво торгівельно-офісного центру за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 40".  Однак, як виявилося, з цим об’єктом не все так просто.

  У листі УДАБК вказано, що наразі управлінням розглядається питання щодо скасування реєстрації повідомлення про початок виконання підготовчих робіт з «Нове будівництво торгівельно-офісного центру за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 40».

  Причини для цього дві. По-перше, у період з жовтня-листопада ТОВ «Полісся Інвестбуд» не допускало посадових осіб УДАБК на об’єкт будівництва для  здійснення державного архітектурно-будівельного контролю. За результатами позапланового заходу було складено акт про недопущення посадових осіб, протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, надано припис про усунення порушення вимог законодавства та винесено постанову про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.
 
  По-друге, ТОВ «Полісся Інвестбуд» не виконав вимоги припису щодо усунення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, під час наступної перевірки не надав документації на об’єкт Нове будівництво торгівельно-офісного центру за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 40».
 
 
  Саме тому УДАБК розглядає можливість скасування реєстрації повідомлення про початок виконання підготовчих робіт на цьому об’єкті. Тож цьому на будівництво не пускають державний архітектурно-будівельний контроль? Невже є що приховувати? На фотографіях видно, що на об’єкті відбулися не лише підготовчі роботи, але і початок будівництва, бо палі вже наявні. При цьому дозволу на початок будівництва не було.
 
  За нашою інформацією, жителі прилеглого до будівництва будинку звернулися з заявою до правоохоронних органів. На їх думку, будівництво торгівельно-офісного центру руйнує їх будинок: в квартирах осипається стеля, деінде з’являються тріщини. Цілком можливо, що це результат того, що палі вбивали в землю, а не вкручували, як було необхідно зробити.  

   Тож поки УДАБК грає з забудовником у бюрократію, страждають житомиряни та їх житло. Зрозуміло, що хмельничанам тут не жити. А житомирській владі, правоохоронним органам, які можуть вплинути на підприємство і на це свавілля, теж ні?
 

 
 

Последнее изменение Пятница, 11/01/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework