Браконьєри продовжують робити свою чорну справу. ФОТО

  Незважаючи на неодноразове попередження Державної екологічної інспекції Поліського округу щодо порушення правил полювання, браконьєри знову вчинили злочин.

   Згідно статті 19 закону України «Про мисливське господарство та полювання» всіма користувачами мисливських угідь видано накази, в яких вказано строки полювання на мисливських тварин. На хутрових тварин з 01.10.2018 року до 28.02.2019 року; на зайця русака з03.11.2018 року по 27.01.2019 року; на козулю з 01.06 по 31.12.2018 року. Однак браконьєри, незважаючи на заборону, роблять свою чорну справу ─ знищують козулю європейську, не враховуючи те, що на даний час вона ймовірно вагітна. 

  Так, починаючи з 5 січня 2019 року під час проведення спільного рейду держінспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу та єгерської служби ГО «Коростишівський мисливський клуб» було виявлено групу мисливців, які проводили полювання поблизу села Грубське Коростишівського району та незаконно добули самця козулі європейської.
За незаконне добування самця козулі європейської було складено адміністративні матеріали, розраховано збитки нанесені мисливському господарству на суму 32 тис. гривень. Матеріали направлені до суду для притягнення винних до відповідальності.

  Незважаючи на заборону полювання на козулю європейську з початку 2019 року це вже другий виявлений випадок браконьєрства на території Житомирської області.

  Для запобігання випадків злочинних дій браконьєрів інформуємо, що згідно з абзацом 13 статті 19 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» строки полювання (конкретна дата відкриття та закриття полювання на певний вид мисливських тварин, дні полювання протягом тижня ) та порядок його здійснення, а також норма добування мисливських тварин визначаються користувачем мисливських угідь. Відповідно до наказів про проведення полювання в межах мисливських угідь Житомирської обласної організації УТМР та її районних організацій (юридичних осіб) у мисливський сезон 2018/2019 років днями полювання на єнотовидну собаку, лисицю та вовка є субота, неділя, а в січні-лютому 2019 року усі дні тижня за разовими відстрільними картками виключно з єгерською службою.

  Враховуючи вищезазначене, звертаємо Вашу увагу на те, що полювання на єнотовидного собаку, лисицю та вовка в січні – лютому 2019 року (в тому числі у неділю) без разових відстрільних карток та без присутності єгерської служби буде розцінюватись як незаконне.

  Державна екологічна інспекція Поліського округу нагадує, що заходи державного нагляду (контролю), зокрема за використанням тваринного світу, постійно проводяться на територіях Житомирської та Рівненської областей ─ особливо у вихідні дні. Просимо повідомляти небайдужих громадян на телефон «гарячої лінії» Держекоінспекцї про випадки браконьєрства за номером 46-49-54.

 
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework