Овруч в часи Прекрасної Епохи. Історичні світлини

  Повітове місто Волинської губернії з населенням 9,8 тис. осіб (1896 рік), з них 4,1 тис. євреїв. Тут набуло розвитку ремісництво, зокрема столярство, кравецтво, шевство, а початку XX ст. у місті налічувалося уже 28 невеличких підприємств, у тому числі друкарня.

   Напередодні 1914 року промисловість представляли один паровий та один водяний млини, дві невеличкі друкарні, майстерня виготовлення черепиці. Перед Першою світовою війною прискорилося будівництво залізниці Овруч — Шепетівка й залізничної станції. Значна кількість населення міста працювала на їх спорудженні. В місті налічувалося 24 вулиці й провулки та 3 площі, проте жодного метра їх не було замощено. У 1913 році працювало 2 земські та 7 приватних лікарів, у тому числі З зубних й 3 акушерки. Діяла лікарня на 30 ліжок, аптека та 3 аптекарські магазини. Працювали чотири нижчі школи, де 15 учителів навчало грамоти 445 учнів. Існувало три бібліотеки.

  В 1907-1909 роках за проектом архітектора Олексія Щусєва реставровано головну пам'ятку Овруча - Свято-Василівський собор. 

овруч 1

овруч 1

овруч 1

овруч 1

овруч 1

овруч 1

овруч 1

овруч 1

овруч 1

овруч 1

овруч 1

овруч 1

овруч 1

овруч 1

Джерело: Хроніки Прекрасної Епохи

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework