Повний бардак!: Подробиці резонансної стрілянини в Новограді-Волинському

  У переддень Нового року у Новограді-Волинському військовослужбовець влаштував стрілянину з автомата Калашникова.

  Звичайно, що по вказаному факту проводиться досудове розслідування, але "розбір польотів" триває і "шапки летять". Наразі відомо, що чергового по парку вказаної військової частини притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 172-15 КУпАП, повідомляє 04141.com.ua.

  "З матеріалів зібраних посадовими військовими особами Житомирського зонального відділу Військової служби правопорядку слідує, що 30.12.2018 року о 10 год. 00 хв. черговий парку не забезпечив належне несення добового наряду підпорядкованим особовим складом, контроль за несенням служби днювальними парку не здійснював, чим допустив вживання особовим складом добового наряду спиртних напоїв, а саме днювальним парку та старшим солдатом, не керував діями днювальних, не контролював здачу зміни зброї та боєприпасів днювальними до місця зберігання зброї, яке знаходиться в приміщенні чергового парку, що в сукупності надалі призвело до вчинення кримінального правопорушення з застосуванням зброї старшим солдатом.

  Нагадаємо, що 30 грудня 2018 р. з 24.00 год. старший солдат даної військової частини, згідно з графіком чергувань перебував на охороні об'єктів парку військової частини, але на пост заступив зі зброєю іншого днювального по парку військовослужбовця військової служби за контрактом сержанта АКС-74У.

  Близько 01.00 год. до нього зателефонував його знайомий та повідомив, що потрапив у ДТП та потребує його допомоги тому, що останнього везуть на медичне освічування на предмет вживання спиртних напоїв до Новоград-Волинського міськрайонного ТМО.

  31.12.18 близько 01.00 військовослужбовець самовільно залишив місце несення служби, взявши з собою особисту зброю сержанта з якою він ніс службу, а саме: автомат АКС-74У та один споряджений магазин з набоями 5,45 мм.- 30шт., пішов до лікувального закладу.

  По прибуттю до Новоград-Волинського міськрайонного ТМО старший солдат вказаної військової частини обурився тим, що другий учасник ДТП відмовився проходити медичне освічування на предмет вживання спиртних напоїв та здійснив 1 (один) постріл в гору з особистої зброї поблизу приміщення Новоград-Волинського міськрайонного ТМО. Після попереджувального пострілу вгору з табельної зброї та попередження про застосування зброї одним з працівників поліції, що перебували поблизу приймального відділення, старший солдат відразу поклав зброю на землю та був затриманий представниками поліції. Під час пострілу ніхто не постраждав.

  Слідчим Новоград-Волинського СВГУНП в Житомирській області внесено відомості до ЄРДРкримінальне правопорушення №1201806009001680 передбачене ч. 4 ст. 296 КК України відносно військовослужбовця військової служби за контрактом", - зазначено у повідомлені. 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework