Піротехніки знищили перший знайдений в цьому році снаряд

  Днями група піротехнічних робіт Управління ДСНС в області знищила перший знайдений в цьому році снаряд на Житомирщині.

  Про знахідку рятувальників сповістили громадяни з села Висока Піч Житомирського району. Там під час ремонту моста, що проходив через річку Тетерів, робітники викопали вибухонебезпечний предмет. Фахівці, які прибули на місце події, ідентифікували його як артилерійський снаряд часів минулих війн калібром 45мм.

  Шановні громадяни! Під час перебування у землі під впливу вологи, взаємодії металу та вибухової речовини боєприпасу утворюються хімічні сполуки – пікрати, які зовні мають вигляд білуватих порошкоподібних наростів. Пікрати також можуть вибухати від тертя, іскри чи удару. Тому, запам’ятайте! Якщо ви випадково виявили вибухонебезпечний предмет, до нього не можна навіть торкатися – це дуже небезпечно. Одразу телефонуйте за номерами екстрених служб «101» або «102». По можливості обгородіть його підручними засобами (палицями, мотузкою, камінням тощо). Також відведіть людей подалі від підозрілої знахідки.  

  Пам’ятайте! Знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають право тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп, які пройшли фахову підготовку та мають практичні навички роботи з вибуховими речовинами та різноманітними боєприпасами.    

kd1501912 1

У ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework