Із крижаної пастки фахівці ДСНС та міської рятувальної служби визволяли людей на Бердичівщині. ВІДЕО

  Двоє чоловіків, любителі зимової риболовлі, потрапивши у крижану пастку на Гнилоп’яті, невпинно кликали на допомогу, ще одна особа не втрималась на льоду і пішла під воду.

 

  За лічені секунди, після відповідного сигналу диспетчера, особовий склад міської пошуково-рятувальної служби приведено у готовність діяти, до проведення пошуково-рятувальної операції на водному об’єкті негайно прибули й рятувальники МРВ ДСНС, передає trkvik.tv.

  Таким чином розпочався перший етап спільного зимового тренування аварійно-рятувальних служб.

  Із крижаної пастки фахівці ДСНС та міської рятувальної служби визволяли людей

  Рятувальники відпрацьовували кілька способів порятунку потопельників. Спочатку, як допоміжний засіб, задіяли катамаран, далі рятували за допомогою драбини. В обох випадках використовували міцні й довгі мотузки. До слова, серед рятувальників були й ті, кому минулоріч вдалось-таки витягти із крижаної води дівчину, яка у відчаї стрибнула із мосту. Зазвичай, кажуть рятувальники, людина у крижаній воді може протриматись не більше 7-10 хв. Хоч усе, насправді, індивідуально. На думку Володимира, навіть до півгодини вдається. Йому ж, у спеціальному костюмі, довелось занурюватись із головою у крижану воду, аби віднайти тіло умовної потерпілої і витягти її на берег.

  Цьогоріч, як і торік, Володимиру, на щастя, не доводилось застосовувати відпрацьовані навики. Проте щороку фахівці ДСНС констатують таку сумну статистику: під водою гинуть і дорослі, і діти. До груп підвищеного ризику належать любителі зимової риболовлі.

  А ще, нагадують фахівці, категорично заборонено виїжджати на лід автомобілем, виходити у нічну пору доби, а під час вимушеного переходу обов’язково слід намітити шлях і тримати пішоходам дистанцію у 5-6 м. один від одного. Особливого скупчення людей на Гнилоп’яті вже очікують за кілька днів, під час святкування Водохрещ. Бажаючих зануритись у крижану воду щороку вистачає. Серед кілька тисяч людей – одиниці трапляються й нетверезими. Тож рятувальники мають бути особливо пильними і завжди напоготові.

  Зі слів фахівців, від початку цієї зими надзвичайної ситуації на льоду, на щастя, не виникало!

Автор: Олена Лук’янюк

Камера: Юрій Гавриш

Джерело:trkvik.tv

 

Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework