Довбиський селищний голова: «Ми єдині в Баранівському районі відродили «продльонку!»

  Під час поїздки в Довбиську об’єднану територіальну громаду від тамтешнього селищного голови Юрія Домашина представникам газеті "Житомирщина" стало відомо, що у місцевих школах відновили групи продовженого дня. Вперше за останні десять років!

  Довбиський селищний голова Юрій Домашин: «Ми відродили «продльонку» — єдині в Баранівському районі!».

  Шкіл у громаді дві — власне у Довбиші та у сусідній Мар’янівці. До останнього часу обидві школи щодня завершували роботу о 14.00. Відтак діти й вчителі йшли додому. «Частину учнів молодших класів після уроків забирали на заняття священики нашого костелу, — розповідає Юрій Домашин. — Вочевидь, тому, щоби дітям було куди подітися, поки батьки на роботі. Зрештою, цього навчального року ми відшукали фінансову можливість — і восени вперше за багато літ відродили у двох наших школах «продльонку». Єдині в усьому Баранівському районі! Тепер учні перших-четвертих класів мають можливість перебувати в стінах школи до 16.00 — саме до цього часу працюють групи продовженого дня».

  Селищний голова пояснює, що окремих викладачів «продльонки» на роботу не брали. Цю функцію погодилися виконувати класні керівники. Відтак доплати вони отримують відповідні. Якщо у вчителя початкових класів, котрий працює погодинно на ставці, робочий день триває з 8-ої до 12-ої години, то опісля, коли він «перетворюється» на викладача групи продовженого дня, він напрацьовує майже стільки ж. Тобто отримує майже подвійну зарплату.

  Поверненню у школи «продльонки» неабияк раді батьки школяриків, адже тепер діти фактично до кінця робочого дня перебувають у школі під наглядом вчителя: роблять домашні завдання, грають в ігри, спілкуються… Про потрібність і нагальність такого кроку говорять цифри. Приміром, в одному з перших класів Довбиської школи навчаються 26 учнів. З них групу продовженого дня нині відвідують 17 дітлахів — або 65 відсотків.

  «Тож певен, що ми зробили правильну справу, — зауважує Юрій Домашин. — Окрім цього, ми — єдині в Баранівському районі нині доплачуємо надбавки вчителям за престижність — 20% від суми окладу. Таку ж надбавку отримують і виховательки дитсадка, і навіть техперсонал, аби всі ці люди відчували себе частиною єдиного освітнього колективу нашої громади».

Джерело: Сергій Бовкун, "Житомирщина"

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 17/01/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework