Ліфтова історія в Новограді: що ж було насправді і які проблеми є

  У першому під’їзді багатоповерхівки по Леваневського, 4 впав ліфт. Інформацію про це підтвердив керівник ОСББ "Чайка" Сергій Симончук. Він розповів, що обійшлось без жертв і постраждалих, а причиною цьому стало перевищення терміну експлуатації ліфтів і необхідність їх ремонту.

  Про це повідомляє novograd.city.   

 – В нашому ОСББ із 37 ліфтів 35 працюють з перевищеним терміном експлуатації і потребують ремонту, або заміни. Така ситуація не лише у нас, а й в загальному по місту. Термін експлуатації ліфта становить 25 років, і більшість ліфтів давно його перевищили, – розповів Симончук.

  Капітальний ремонт одного ліфта коштує, за словами, посадовця від 200 до 300 тисяч гривень. Тобто, на всі 35 ліфтів лише одного мікрорайону необхідно мінімально 7 мільйонів гривень. Самостійно, силами мешканців ОСББ, відремонтувати їх змоги немає. До місцевої влади звертаються постійно, але якихось відчутних результатів від цих звернень досі не було.

  – У 2016 нам виділили кошти на ремонт одного ліфта і все. А ситуація вже виходить на такий рівень, що або ми їх ремонтуємо, або ми їх просто будемо відключати. 

  Це великий ризик для людей. Ніхто на себе таку відповідальність брати не буде, – доповнив Сергій Симончук.

  Одним словом, життя диктує ультиматум. Адміністрація об’єднання співвласників ледь не щомісяця надсилає листи до міської ради з проханням виділити кошти на ремонт ліфтів. Для ОСББ "Чайка" ситуація особливо гостра, адже у "Болгарбуді", мікрорайон, яким вони опікуються, знаходиться ледь не половина всіх ліфтів Новограда-Волинського: 37 з 86 ліфтів міста.

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 23/01/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework