У Бердичів на зустріч з Порошенком звозили людей з усієї області. ФОТО. ВІДЕО

  Спостерігачі ОПОРИ 17 січня зафіксували 13 автобусів біля будівлі міської ради в Бердичеві Житомирської області. Люди приїхали з різних районів, щоб зустрітися з Президентом.  Спершу Порошенко приїхав до Житомира та привіз Томос, після чого вирушив до Станишівської  ОТГ, звідки до Бердичева на полігон та закриту зустріч. 

 

  Подяки, обіцянки і пісні – Президент привіз Томос у Житомир

  О 12.00 Петро Порошенко привіз Томос про автокефалію Православної церкви України до Свято-Михайлівського кафедрального собору у Житомирі. Зранку на Президента у соборі вже чекав патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, якого Преосвященніший єпископ Житомирський та Овруцький Паїсій разом з духовенством та керівництвом області зустріли на кордоні Житомирської та Київської областей. 

  Подивитися на Томос зібралися кілька сотень людей. На вулиці біля собору встановили екран, щоб люди могли спостерігати за тим, що відбувається в храмі.

17.01 Zhytomyr Mykhailivska   До собору Порошенко зайшов вітаючись з прихожанами за руки, у супроводі віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, голови облдержадміністрації Ігоря Гундича, голови обласної ради Володимира Ширми, міського голови Сергія Сухомлина, народних депутатів від Житомирської області Володимира Арешонкова та Олександра Ревеги.

17.01 Zhytomyr sobor liudy

17.01 Zhytomyr Poroshenko   У соборі відбувся подячний молебень. Після якого до всіх присутніх звернувся патріарх Філарет. У своєму виступі він подякував Богу та вселенському патріарху Варфоломію  за визнання української Православної церкви автокефальною і висловив подяку Президенту:

  «Не в меншій мірі ми дякуємо нашому президенту Петру Олексійовичу Порошенку, тому що завдяки його мудрості, наполегливості і силі волі ми провели об’єднуючий Собор і маємо сьогодні цей Томос, який знаходиться перед вами. Я тільки один знаю, які зусилля Петро Олексійович доклав щоб відбувся Собор і підписання цього довгоочікуваного Томосу. Але, при всьому цьому, якби не було Київського патріархату, який став найбільшою в Україні церквою, то мови, а про надання автокефалії і Томосу не було… Ми дякуємо Верховній Раді за те, що вона прийняла Закон про єдину Українську церкву, бо сьогодні Петро Олексійович повідомив, що Верховна Рада проголосувала і прийняла Закон про механізм переходу парафій в єдину українську Православну церкву», – зазначив Філарет.

17.01 Zhytomyr Filaret tomos

17.01 Zhytomyr tomos   Порошенко свій виступ розпочав з подяк та пообіцяв захистити свободу віросповідання.

  «Цей документ має не менше значення для української держави, для народу, ніж акт проголошення незалежності 1991 року. І  саме тому, я як Президент, державна влада, не просто зобов’язані зробити все можливе для того, аби наша держава, наш народ отримали українську церкву. Я як Президент всіх українців зобов’язаний і зроблю це, бо захищу свободу віросповідання. Безумовно, я захищу тих парафіян, парафії, священиків, які приймуть рішення приєднатися до нової, об’єднаної української церкви. Я дякую Верховну Раду, яка буквально декілька хвилин тому прийняла закон, яким впорядковується механізм переходу», – зазначив Порошенко.

17.01 Zhytomyr Poroshenko tomos17.01 Zhytomyr sobor liudy

  По завершенню виступу Президента всі заспівали «Многая літа», а дитячий хор щедрівку.

  За годину до приїзду Порошенка в Житомир на центральній вулиці міста – Київській переклеювали білборд, розміщали зображення Порошенка з Томосом.

17.01 Zhytomyr Poroshenko bord   Як стало відомо спостерігачу ОПОРИ, на зустріч привели і студентів житомирських вузів, яких забрали з навчання.

  Після житомирського собору Порошенко поїхав у Станишівську ОТГ, де зустрівся з мешканцями громади та обговорив перші результати та подальші перспективи розвитку громад в рамках загальнодержавної реформи децентралізації.

   Потім глава держави відправився та на полігон навчально-тренувального центру ССО, що біля Бердичева. Звертаючись до військових, Президент зазначив, що Сили спеціальних операцій – еліта ЗСУ, також подякував за роботу і вручив прапор.

17.01 Zhytomyr Poroshenko poligon

17.01 Zhytomyr Poroshenko poligon 2

  Зустріч для обраних за закритими дверима

  Поки гарант був на полігоні, до Бердичівської міської ради почали звозити людей з області.  Спостерігач ОПОРИ нарахував 13 мікроавтобусів. Люди вийшли і пішли до муздрамтеатру на закриту зустріч. За словами спостерігача ОПОРИ, біля будівлі була охорона та поліція, всередину пускали лише  по запрошеннях та паспортах.

  У прес-службі обласної організації партії «БПП «Солідарність» ОПОРІ розповіли: «Абсолютно про це нічого не знаємо, збором людей не займалися і ніхто їх не звозив».

17.01 Zhytomyr avtobusy

 

 

17.01 Zhytomyr avtobusy Berdychiv

17.01 Zhytomyr avtobusy Berdychiv 2

  Біля театру зібрався натовп людей, яких не пустили всередину. Після двохгодинного очікуванняя, о 16.30 з’явився  Порошенко.

17.01 Zhytomyr Poroshenko teatr

17.01 Zhytomyr Poroshenko selfi   Як стало відомо спостерігачу ОПОРИ, до Бердичева на зустріч з Порошенком привезли людей з Олевська, Новограда-Волинського, Малина, Романова, Чуднова, Коростеня, Любара, Лугин, Овруча та Житомира.

  

  У коментарі ОПОРІ голова Олевської РДА Дмитро Лазаренко підтвердив, що був на зустрічі.

  «Я підніму інформацію, але з адміністрації не було, всі залишилися на роботі. Я був на зустрічі», – розповів  Дмитро Лазаренко.

  Голова Лугинської РДА  Наталія Кирийчук теж була присутня на зустрічі, однак отримати коментар не вдалося: «Я зараз в дорозі, розряджається телефон, бо знімала всю зустріч. Наберіть мене завтра», – сказала Наталія Кирийчук в телефонній розмові.

  Прес-служба Житомирської ОДА у коментарі ОПОРІ зазначила: «Це була звичайна робоча зустріч Президента з активом області, як і сьогоднішня зустріч з громадою Станишівської ОТГ. Мета – втілення державних реформ, будівництво нових символів змін, одним із яких є і Бердичівський театр».

  Представниця Новоборівської ОТГ Анна Матвієнко на своїй сторінці в мережі Facebook опублікувала фото Порошенка під час зустрічі з підписом: «Зустріч з головою держави, я не змогла без селфі))».

17.01 Zhytomyr Anna Matvienko

  По завершенню зустрічі люди централізовано вийшли з будівлі театру і попрямували групами по автобусах. Говорити зі спостерігачем ОПОРИ відмовилися.

17.01 Zhytomyr Berdychiv zustrich

  Тарас Чмут, координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області, зауважив: «15 січня команда ОПОРИ фіксувала підвезення громадян на зустріч з Президентом у місті Луцьк та Ківерцях. 17 січня ми спостерігали подібну ситуацію в місті Бердичеві, де державні службовці, а також інші особи були доставлені мікроавтобусами на закриту зустріч з Президентом, доступ до якої мали тільки запрошені особи. Навіть місцеві депутати з Бердичева не змогли на неї потрапити. Також, на жаль, нам не вдалося достеменно встановити мету зборів цих осіб, а також, хто оплачував оренду цих автобусів, які проїхали досить значний шлях, а також чимало часу чекали, поки тривала зустріч».

  Як повідомляла ОПОРА, 15 січня на Волині людей звозили автобусами на зустріч з президентом.

  ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочалася 31 грудня, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

  У частині 1 статті 58 Закону України «Про вибори Президента України» зазначено: «Передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України».

  У частині 2 статі 64 Закону України «Про вибори Президента України», забороняється участь у передвиборній агітації органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, їх посадовим і службовим особам у робочий час (крім випадків, коли відповідна особа є кандидатом на пост Президента України).

  За коментарями звертайтеся:

Тарас Чмут, координатор спостереження за виборами ОПОРИ в Житомирській області

тел.: +38098-829-62-64

email: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.

Ірина Кирилович, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області

 Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework