Як депутати Олевської ОТГ ходили на сесії у 2018 році?

  Днями минув ще один рік роботи Олевської міської об’єднаної територіальної громади. В цей день 2 роки тому відбулось перше засідання сесії міської ради у новому форматі.

  У попередньому році знову відбулися зміни у складі депутатського корпусу, передає olevsk-gromada.gov.ua. Депутат від партії «Наш край» Олег Рудницький достроково склав свої повноваження. Його місце зайняла наступний за черговістю кандидат в депутати від відповідної партії – Оксана Горпинич. Це вже другий депутат від ОТГ, який склав свої повноваження – у 2017 році депутата від «Народного контролю» Володимира Катинського замінив Микола Смик.

  У 2018 році відбулось 15 пленарних засідань сесії міської ради, жодне з яких не відбулося у повному складі депутатського корпусу. Втім, три депутати мають 100% явку на всі сесії у 2018 році: Микола Атанов («Батьківщина»),  Ярослав Іванченко («Наш край») та Олег Ковальчук («Народний фронт»).

  У 2017 році 100% явку мав також Віталій Шейко («Солідарність»), секретар міської ради, проте у 2018 році він не був присутнім на двох засіданнях з 15. Серед нових «відмінників» – Ярослав Іванченко. Але варто зазначити, що в даному скликані є два депутати, які не пропустили жодної сесії за 2 роки: Микола Атанов та Олег Ковальчук.

  Всього одне пропущене засідання за весь 2018 рік у депутатів: Станіслава Бідюка («Українська народна партія»), Руслана Вербельчука («Батьківщина»), Павла Демковича («Наш край»), а також у Оксани Горпинич («Наш край»), яка у статусі депутата була лише 3 сесії за 2018 рік.

  Найбільше пропусків засідань сесії у двох депутатів: Володимира Халімончука та Леоніда Хомутовського, обидва від «Радикальної партії Олега Ляшка». Вони пропустили  11 засідань із 15 можливих. Цим самим депутати обійшли минулорічного «рекордсмена» з пропущених засідань сесій ради Валерія Повара («Солідарність»), який в цьому році пропустив 10 засідань.

  Також серед дев’яти депутатів, які пропустили більше 50% засідань знаходяться: Валерій Гарбовський («Наш край») – 53%, Сергій Гончар («Радикальна партія Олега Ляшка») – 67%, Віктор Осипчук («Солідарність») – 53%, Микола Смик («Народний контроль») – 60%, Василь Снігур («Українська народна партія») – 60%, Зеновій Фіц («Українська народна партія») – 53%.

  У Законі України «Про статус депутатів місцевих рад» йдеться: «Депутат місцевої ради зобов’язаний бути присутнім на пленарних засіданнях ради, засіданнях постійної комісії та інших органів ради, до складу яких він входить… У разі пропуску депутатом протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, членом якої він є, невиконання ним без поважних причин рішень і доручень ради та її органів відповідна рада може звернутися до виборців з пропозицією про відкликання такого депутата у встановленому законом порядку».

  У розрізі відвідування засідань сесій по політичним партіям, найкращий показник у «Народного фронту» – всього 17% пропусків. Хороший показник також у «Батьківщини» – 21%, «Опозиційного блоку» – 24% та «Нашого краю» – 25%. Середину рейтингу зайняла «Солідарність» – в 36% пропусків. Погано відвідували сесії «Українська народна партія» – 40% та «Народний контроль» – 44%. Найгірше засідання відвідували депутати від «Радикальної партії Олега Ляшка», у яких відсоток пропусків сягнув майже половини засідань – 49%. У даному рейтингу враховується середнє значення всіх пропусків кожного депутата, що пройшов до ради від відповідної політичної сили.

  Про те, як депутати Олевської міської ради ходили на сесії раніше, у 2017 році читайте за посиланням.

Джерело: olevsk-gromada.gov.ua

 

 Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework