УПЦ спростувала перехід 3 житомирських громад в ПЦУ, про що рапортував сайт обласної адміністрації, - ЗМІ

  Повідомлення про перехід релігійних громад сіл Демківці, Княжин і Павлівка, опубліковане прес-службою Житомирської облдержадміністрації, не відповідає дійсності.

   Про це наголошують у Житомирській єпархії, передає  ukranews.com  з посиланням на spzh.news.

  "22 січня 2019 року на сайті Житомирської обласної державної адміністрації з’явилося повідомлення: "ще у 2 селах Житомирщини прихожани церков провели збори релігійних громад, під час яких вирішили перейти із Української православної церкви Московського патріархату до єдиної Православної церкви України. Це громади у с. Демківці Любарського району та с. Княжин Чуднівського району".

  "За словами керівників РДА, днями відбулись збори жителів у селах Демківці та Княжин, під час яких громади прийняли рішення про зміну канонічної підлеглості та переходу до ПЦУ", - йдеться на сайті Житомирської ОДА.

  Однак, як повідомили священнослужителі Житомирської єпархії УПЦ, ця інформація не відповідає дійсності.

  Так, в селі Демківці дійсно 22 січня пройшли збори релігійної громади, однак на них парафіяни виступили за те, щоб залишитися в лоні канонічної Церкви. Всі документи - запротокольований акт зборів, підписи людей - передали в Житомирську держадміністрацію, але спростування не послідувало.

  "У нас було голосування в селі Демківці Любарського району, проголосувало за протоколом 38 осіб за те, що ми не відходимо від канонічної Церкви і залишаємося з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм, що ми не маємо бажання переходити в новостворену церковну структуру під назвою” ПЦУ “, - сказав в своєму коментарі для СПЖ благочинний Любарського району Житомирської єпархії УПЦ протоієрей Микола Шапіренко. - Так як це було доведено до відома і було запротокольовано на зборах, чому ця інформація була так перекручена і спотворена - ми не розуміємо".

  Отець Миколай наголосив, що парафіяни храму святого Василія Великого с. Демківці залишилися вірними УПЦ навіть після того, як представники "Правого сектору", які приїхали спеціально для участі в зборах, стали погрожувати їм і священикам.

  "Коли в ході засідання в залі почалися погрози, громада піднялася і вийшла. Залишилося близько 15 осіб, до десятка з яких - сторонні. З ким вони далі проводили ці збори, як вони їх проводили і як голосували - я не знаю, тому що наші парафіяни повернулися до церкви і там чекали, поки вся ця вакханалія закінчиться. Крім того, віруючі повернули пожертвування місцевому меценату, який на зборах став агітувати їх перейти в ПЦУ. Люди сказали, що якщо б вони знали, що їх за ці гроші хочуть купити, вони б їх не взяли", - розповів благочинний Любарського району.

  Інформація про "переходи релігійної громади з УПЦ" в селі Княжин також не відповідає дійсності, оскільки, як розповів благочинний Чуднівського округу Житомирської єпархії протоієрей Андрій Зміївський, "в селі є каплиця, наші священики туди іноді приїжджали, але зареєстрованої громади Української Православної Церкви в Княжині не було".

  У селі Павлівка Пулинського району Житомирської області православна громада місцевого храму УПЦ на честь Димитрія Солунського також нікуди з УПЦ не переходила, хоча ця інформація з’явилася на сайті Житомирської облдержадміністрації ще 19 січня.

  "У Павлівці все нормально, як було, так і залишилося. Так, було обговорення, але воно було на користь нашої канонічної Церкви", - повідомив благочинний Пулинського району Житомирської єпархії УПЦ ієрей Андрій Фатич".

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework