Георозвідка та агробізнес — нові сфери використання космічних технологій

  У Житомирському національному агроекологічному університеті (ЖНАЕУ) вперше пройшов форум «Космічні технології для агробізнесу», на якому обговорили преваги використання космічних технологій в аграрній сфері.

  Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

  «Космічні технології мають широкий спектр використання, а особливо в аграрній сфері. Більшість виробників не знають про їхні можливості, тому на форумі фахівці, які працюють у цій сфері, продемонстрували, що можна робити за допомогою таких технологій. Наша мета — популяризувати ідею використання космічних технологій в агробізнесі. Відтак, з’являтиметься більше споживачів цієї інформації та постійно розвиватимуться ті, хто її надають», — розповів ректор ЖНАЕУ Олег Скидан.

  За словами начальника ЖНАЕУ Володимира Присяжного, у Житомирі планують розгорнути Регіональний космічний центр «Полісся» на базі агроуніверситету.

  «Такий центр дозволить впроваджувати космічні технології на Житомирщині. Європейське космічне агентство визначило нас (Національний центр управління та випробувань космічних засобів — ред.) оператором програми ЄС «Copernicus», що дає доступ до усіх європейських космічних систем. Така інформація корисна для аграрного сектору, лісового господарства, екології, геології», — зауважив Присяжний.

  Інформація, яка надходитиме до космічного центру, дозволить прогнозувати урожай, спостерігати за процесом вегетації рослин, проводити моніторинг вирубки лісів і масштабів ураження короїдом соснових насаджень, слідкувати за видобутком у кар’єрах та копачами бурштину. При цьому попит на такі дані вже нині є у Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства екології та природних ресурсів та агропідприємств.

  Під час форуму також ішлося про практичні аспекти агромоніторингу на прикладі Дунаєвецького району Хмельниччини, застосування безпілотних літальних апаратів для дослідження вегетації та захисту від шкідників, використання супутникового агроекологічного моніторингу, а також дистанційного зондування для моніторингу стану лісових екосистем на Житомирщині.

  Навесні на базі ЖНАЕУ планують також провести Національний космічний форум.

 Новини Житомира

    

Последнее изменение Воскресенье, 27/01/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework