Спочатку фурор, емоції, а після — здоровий глузд та відповідальність: чому рись Бориса передали до Рівненського зоопарку?

  Не так давно ми згадували зворушливу історію про рись, знайдену пораненою поблизу історія.

 

   Нині ж хочемо ще раз згадати про цю історію, адже варто зауважити, що після перебування в "Центрі захисту тварин" Житомирської міської ради, тварину передали до Рівненського зоопарку.

  Очільниця вищезгаданого підприємства, Олександра Мельник, розповіла подробиці такої новини та пояснила, чому ж рись передали до Рівненського зоопарку.

  «Подібні пости публікуються виключно «під» натхненням)

  Знаєте, навіть за короткий термін, протягом якого в нас жив Борис, ми надто прикипіли до нього..

  Спочатку фурор, нонсенс, емоції..

  Після здоровий глузд та відповідальність..

  Факт N1. Рись (Lynx Lynx) – хижі ссавці, родина – Котові. Наразі найбільша чисельність рисі в 350-400 особин нараховується в Карпатах. На території Полісся до 80-90 особин. За даними Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства на території Житомирської області нараховується 34 особини Червонокнижної рисі.

  Факт N2. КП "Центр захисту тварин" ЖМР згідно з ст.8 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» забезпечило оперативний відлов та якісне тимчасове утримання постраждалої тварини.

  Факт N3. Рівненський зоопарк — один з наймолодших в Україні. Він починав створюватися в 1982 році та розбудовується практично щодня. Сьогодні його територія сягає 13,5 гектара, де живе 150 видів тварин (близько 500 екземплярів). У зоопарку демонструються 24 види тварин, занесених до міжнародної Червоної книги та Червоної книги України.

  Зоопарк є науково – освітньою установою, основними функціями якої є збереження та відтворення зникаючих видів тварин та пропагування природничих знань серед населення!

  В 1998 році указом Президента України Рівненському зоопарку було присвоєно статус об'єкта загальнодержавного значення, а його територію визнано об’єктом Природно заповідного фонду України.

  Керівництво, з яким ми особисто познайомилися, в особі Олега Павлюка, знавця та фаната своєї справи є професійним прикладом, враховуючи понад 100 осіб кваліфікованого обслуговуючого персоналу.

  Факт N4. Станом на 16:00 годину 24 січня 2019 року євразийська рись знаходиться на території Рівненського зоопарку, її оглянули спеціалісти та надали висновок, що перевезення дикої тварини пройшло добре без особливих психологічних та фізичних травм для неї, та яка на даний час почуває себе добре.

  Факт N5. Згідно з досвідом провідних екологів України, вказана тварина не має відповідної можливості інтеграції у природний ареал за умови попереднього домашнього утримання.

kd2901912 1

  Так, зоопарк — не ідеальні умови для рисі.

  Проте, повірте, найкращий варіант у цьому випадку! Борис одразу після переїзду просто «ожив» у просторому тимчасовому вольєрі!)

  P.S. Дякуємо всім за щиру та успішну співрацю! Обіцяємо інформувати щодо подальшої долі рідкісного котика! Адже Борис дійсно став рідним для всіх нас!.. Всім добра», — зазначила в дописі Олександра Мельник.

Читайте також: Про порятунок пораненої рисі, яку знайшли поблизу Житомира, у подробицях. ФОТО. ВІДЕО

Читайте також: Травмовану рись, яка розгулювала вулицями Житомира, доправили в зоопарк Рівного: як тварина нині почувається. ВІДЕО

 

 Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework