Сержант Вероніка: у 2017 році поповнила лави правоохоронців, а вже навесні у складі збірної України дівчина виборола першість на Чемпіонаті Європи з кунг­-фу

  Вероніка Кратюк, учасниця проекту «Жінки незвичайних професій», що реалізується ГО «Скриня корисних справ» за підтримки БФ «Український жіночий фонд», у 2017 році поповнила лави правоохоронців Житомирщини, а вже навесні у складі збірної України дівчина виборола першість на Чемпіонаті Європи з кунг­-фу.

   Вольова, принципова, амбітна — так можна сказати про сержанта поліції Вероніку Кратюк. Інспектор відділу професійної підготовки управління кадрового забезпечення ГУНП в Житомирській області ставиться до виконання обов’язків серйозно та відповідально, адже робота в поліції — її давня мрія, - розповідає zhytomyrschyna.zt.ua.

  – Я по життю — боєць, — каже про себе дівчина. — Щодня повинна працювати над собою, тренувати тіло й міцніти духом, не шкодуючи зусиль. «Як би тяжко не було — вставай та йди далі! Рук опускати не можна!» — принципи, за якими працюю, живу і рухаюся вперед. Завжди вимагаю більшого від себе.

  Із дитинства Вероніка захоплювалась не спортом, а англійською мовою. Вона без проблем вступила до Житомирського державного університету ім. І.Франка на факультет іноземної філології. І тут у житті майбутньої перекладачки з’явився спорт. Спочатку це було прагнення вести здоровий спосіб життя — така собі альтернатива заняттям із фізкультури. Дівчина обрала секцію з карате і несподівано для себе зрозуміла, що їй це подобається.

  — У мене були вже певні результати, мене хвалили, але раптом цього стало замало, — пригадує вона. — Я зрозуміла, що хочу справжньої боротьби, спарингу, хочу відчувати власну силу, мати бій із суперником, цілковиту перемогу над ним, а не гру в кількість набраних балів.

  Через шість років дівчина відкрила для себе інший напрям бойових мистецтв — кунг­фу, а згодом стала вихованкою гуртка з ушу Саньда (розряд кунг­фу) міського культурно­спортивного центру Житомирської міської ради. За її словами, багато в чому зобов’язана своєму тренеру, майстру спорту з кунг­фу Володимиру Літвінчуку. Увесь цей час він докладав багато зусиль, вірив у її здібності та підтримував у найскладніші періоди. «На зміну зневірі приходила спортивна злість — я здобувала нові перемоги і звання», — каже нинішня майстер спорту України та чемпіонка Європи з кунг­фу.

  Однак поряд зі спортивними досягненнями ця неймовірно цілеспрямована дівчина плекала ще одну несподівану мрію… І в 2012 році вона спробувала себе у ролі кандидатки на службу в органи внутрішніх справ. Перша спроба виявилася невдалою. Проте Вероніку вже важко було зупинити, тому через п’ять років, здобувши нові спортивні перемоги, вона знову взяла участь у конкурсному відборі в нову поліцію. І їй вдалося!

  Почавши свій службовий шлях на посаді поліцейського сектора реагування патрульної поліції, досить швидко Вероніка долучилася до колективу підрозділу професійної підготовки управління кадрового забезпечення. Тепер вже вона проводить тренувальні заняття з поліцейськими. Спортивний досвід допомагає їй у роботі, а ті, кого тренує дівчина­інструктор, розуміють, що вона дійсно знає свою справу.

  «Мені казали, що поліцейська робота — не для жінок, але я вважаю, що ми нарівні з чоловіками несемо службу та захищаємо закон», — підсумовує Вероніка Кратюк. Нині в українській поліції працюють близько 50 тисяч жінок.

Наталія Хоменко

 Новини Житомира

  

Последнее изменение Пятница, 01/02/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework