У прокуратурі Житомирщини обговорили результати роботи за 2018 рік та визначили головні пріоритети відомства на цей рік

    У середу, 30 січня 2019 року, прокурор Житомирської області Любомир Війтович провів оперативну нараду за участю першого заступника та заступників прокурора області, працівників апарату прокуратури області, керівників місцевих прокуратур та їх заступників.

 

    На нараді проаналізовано підсумки роботи органів прокуратури Житомирщини за 2018 рік, а також визначено головні пріоритети діяльності відомства на поточний період.

    Під час наради прокурор області зазначив, що минулого року працівниками органів прокуратури області проведено значний обсяг роботи щодо реалізації визначених законом функцій і завдань на всіх напрямах діяльності.

    «Є конкретні результати, у тому числі й такі, що достойно виглядають на рівні держави. За остаточними результатами досудового розслідування забезпечено розкриття 44,3% кримінальних правопорушень, що на 3% вище, ніж у цілому по державі», - зазначив Любомир Війтович.

    Керівник обласного відомства відмітив, що до суду скеровано 89 обвинувальних актів про злочини, вчинені у бюджетній сфері, 34 – про корупційні правопорушення, по 24 – у сфері незаконного використання лісових ресурсів та надр.

    В області викрито 8 організованих злочинних груп, у тому числі у бюджетній системі, лісовій і надровій галузях, у сфері незаконного обігу підакцизної продукції.

    Прокурори активно використовували представницькі повноваження щодо захисту інтересів держави. Зокрема, пред’явлено позовів на понад 380 млн грн, на 120 млн грн – задоволено.

    Конкретних результатів досягнуто з питань захисту державної та комунальної власності: пред’явлено 21 позов на понад 25 млн грн, задоволено позовів на 73,5 млн грн Також на 59 млн грн скеровано до суду позовів у бюджетній сфері, на 25 млн грн – у сфері охорони дитинства.

    Разом з цим, називаючи цифри і факти конкретних результатів роботи з інших напрямів діяльності, прокурор області акцентував увагу підлеглих на вирішенні невідкладних завдань та проблемних питань. У першу чергу – це стосується посилення координаційної діяльності, спрямованої на зниження рівня кримінальних правопорушень проти життя і здоров’я особи, розкриття злочинів проти довкілля, у сфері використання земель, надр  і лісових ресурсів.

    Пріоритетом у роботі прокурорів залишається протидія кримінальним правопорушенням,  пов’язаним із зловживанням бюджетними коштами, у тому числі під час проведення ремонту доріг, а також при здійсненні тендерних закупівель, функціонуванню  нелегальних авто та газозаправних станцій, кримінально караним та адміністративним  корупційним правопорушенням.

    Зоною особливою уваги для кожної місцевої прокуратури має бути відшкодування завданих державі збитків.

    Актуальним залишається забезпечення належного нагляду за додержанням прав і свобод ув’язнених, питання медичного і соціально-побутового забезпечення, дотримання їх трудових прав, у тому числі на безпечні умови праці.

    На нараді також виступили з детальним аналізом результатів роботи з відповідних напрямів перший заступник прокурора області Олег Василів, заступники прокурора області Олег Мостиховський, Роксолана Гребенюк та Віталій Мякішев.

    Також на нараді було заслухано пояснення окремих керівників місцевих прокуратур, їх пропозиції щодо вирішення проблемних питань у роботі.

    Підсумовуючи роботу оперативної наради, прокурор області Любомир Війтович наголосив, що для вирішення визначених пріоритетів необхідно докласти максимум зусиль та максимально вжити дієвих заходів, спрямованих на підвищення ефективності реалізації прокурорських повноважень.

    За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки конкретних заходів, спрямованих на виконання поставлених завдань.

kd0102918 2

kd0102918 3

kd0102918 4

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework