Так ось де центральна точка! Географічний центр Новограда-Волинського припав на… казарму

  Як відомо, географічним центром Європи вважається село Ділове на Закарпатті. А географічний центр України — село Добровеличківка Кіровоградської області. Краєзнавець із Новограда-Волинського Віктор Ваховський зацікавився — а де знаходиться географічний центр його міста? Адже було б цікаво знати цю точку, яка могла б стати своєрідною принадою для туристів та гостей міста.

   «З пропозицією визначити це місце я звернувся до міського управління архітектури, — розповів «Житомирщині» Віктор Станіславович. — Тамтешні фахівці за допомогою електронної карти Житомирської області та однієї з методик розрахунку встановили географічний центр Новограда-Волинського».

  Втім, визначення цієї точки принесло певне розчарування. З’ясувалося, що знаходиться вона… якраз на місці казарми у військовій частині між вулицями Сагайдачного і Лисіна.
«Зрозуміло, що в таке місце туристів не пустять, та й якийсь пам’ятний знак там не встановиш, — каже Віктор Ваховський. — Але принаймні ми тепер знаємо, де саме географічний центр нашого міста. Водночас є інші цікаві туристичні ідеї.

  Приміром, показати місце проходження меридіана чи паралелі, які пролягають через Новоград-Волинський — для туристів це теж має бути дуже цікаво».

Сергій Бовкун

 Новини Житомира

  
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework