На Житомирщині напрацювали план дій щодо сприяння зайнятості боржникам зі сплати аліментів

 

  31 січня відбулась спільна селекторна нарада обласної служби зайнятості та головного територіального управління юстиції щодо обговорення практичних механізмів виконання прийнятого на державному рівні меморандуму двох інституцій щодо сприяння зайнятості боржників зі сплати аліментів.

  З фахівцями базових структурних підрозділів служби зайнятості та державними виконавцями спілкувались директор обласного центру зайнятості Ігор ІЩЕНКО, його заступник Тетяна КАСІМЦЕВА і заступник начальника Управління державної виконавчої служби - начальник відділу організації та контролю за виконанням рішень Дмитро ФЕЩЕНКО.

  Інформаційно-роз’яснювальна робота серед жителів області, які мають заборгованість зі сплати аліментів та стосовно яких відкрито виконавче провадження в органах державної виконавчої служби, взаємодія й обмін інформацією щодо таких осіб між обома структурами на місцевому й обласному рівнях була розпочата ще з кінця 2018 року. Проте, як зазначив Дмитро Фещенко, меморандум розширює коло й спектр послуг, які можуть надаватись боржнику службою зайнятості у разі його звернення. Відтепер це не лише інформування про вакансії та сприяння у працевлаштуванні, а й профорієнтація, профпідготовка, тимчасова зайнятість та ін. Він зауважив також, що документом передбачено проведення спільних інформаційних заходів та роз’яснювальної роботи через ЗМІ серед населення.

  За результатами обговорення під час наради сторони узгодили подальший план дій щодо виконання меморандуму. Так, державні виконавці здійснюватимуть консультування жителів області, які мають майнові зобов'язання за рішеннями суду, інших органів, в тому числі осіб, які мають заборгованість зі сплати аліментів, й направлятимуть їх до служби зайнятості для пошуку роботи. У разі звернення за сприянням у працевлаштуванні, боржники отримуватимуть повний комплекс послуг служби зайнятості. Про результати надання відповідних послуг в кінці місяця здійснюватиметься обмін інформацією між службою зайнятості й підрозділами управління юстиції. Координуватимуть цю роботу в обох структурах уповноважені представники, визначені керівництвом. 

  Головною проблемою на сьогодні учасники діалогу називали небажання самих боржників виконувати свої зобов’язання. Навіть після скерування їх до служби зайнятості звертаються за пошуком роботи насправді одиниці. Чимало з них ігнорують надані рекомендації, уникають повторних зустрічей з держвиконавцями, переховуються й навіть перебувають у розшуку. Проте для таких «злісних» неплатників в арсеналі заходів державної виконавчої служби, а також поліції, визначені й інші інструменти впливу.

  До відома, торік органи державної виконавчої служби області стягнули на користь дітей понад 345,5 мільйонів гривень. Крім того, майже 600 тисяч гривень – саме завдяки додатковим штрафним санкціям за тривалу несплату аліментів.

 Новини Житомира

  

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework