У січні Житомирщину відвідали троє кандидатів у Президенти та Петро Порошенко

  Протягом січня Житомирську область відвідали Олег Ляшко, Петро Порошенко, Андрій Садовий та Руслан Кошулинський. У грудні з візитами в область приїздили троє політиків, а у листопаді спостерігалась найбільша активність  – дев’ять потенційних кандидатів у Президенти побували у регіоні. Такі дані зафіксували представники  ОПОРИ.

 

  Олег Ляшко 8 січня приїздив у Житомирський військовий шпиталь. Жінкам вручав квіти, а керівника закладу нагородив подякою та премією. Також тоді ще потенційний кандидат відвідав Житомирський обласний центр соціально-психологічної реабілітації «Сонячний дім» та роздав дітям подарунки і квіти працівницям закладу.

  На зустрічах Ляшка супроводжував заступник голови Житомирської обласної ради, член Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Крамаренко, який для цього брав відпустку. Також лідер РПЛ зустрівся з пораненими військовими, про що прозвітував на своїй сторінці в мережі Facebook.

03.02 Zhytomyr vizyt Liashka

03.02 Zhytomyr Liashko fb.jpg

03.02 Zhytomyr Liashko Shpytal vizyt

  Центральна виборча комісія зареєструвала Олега Ляшка кандидатом в Президенти 25 січня.

  17 січня у Житомирську область приїздив Петро Порошенко. Чинний Президент спершу відвідав обласний центр і привіз Томос про автокефалію Православної церкви України до Свято-Михайлівського кафедрального собору, зустрівся із жителями Станишівської ОТГ і відправився на полігон навчально-тренувального центру ССО, що біля Бердичева, потім поїхав на закриту зустріч у Бердичівський театр. Людей на цю зустріч звозили автобусами і впускали у приміщення лише за перепустками і паспортами.

03.02 Zhytomyr Poroshenko tomos tserkva

03.02 Zhytomyr avtobusy zakryta zustrich

03.02 Zhytomyr Poroshenko viiskovi.jpg

  По дорозі до Бердичева, Петро Порошенко зупинився у селі Скраглівка біля хлопців, які на ставку грали в хокей. Порошенко потис руки юнакам і сфотографувався, а 19 січня подарував сільським хокеїстам спортивне знаряддя для хокею.

03.02 Zhytomyr Poroshenko khokeisty

03.02 Zhytomyr Poroshenko khokei fb   Станом на 31 січня Петро Порошенко не є зареєстрований кандидатом в Президенти.

  Андрій Садовий приїхав у Житомир 30 січня  і свій візит розпочав з Свято Михайлівського  кафедрального собору, де відбувся молебень. Потім відвідав Форму ОСББ, Житомирський маслозавод ТМ «Рудь» та взяв участь в ефірі на одному з місцевих телеканалів. За інформацією представників, ОПОРИ 31 січня Андрій Садовий поїхав у Малинський район та зустрічався з виборцями.

  «Ранок житомирської команди Об'єднання"Самопоміч" розпочався з спільного молебню разом зі своїм лідером Андрієм Садовим у Свято Михайлівському кафедральному соборі», – йдеться у повідомленні на сторінці Об'єднання «Самопоміч» - Житомир у мережі Facebook.

03.02 Zhytomyr Sadovyi

03.02 Zhytomyr Sadovyi Chyzhpng

  Інформація про це розміщена і на сторінці собору у мережі Facebook.

 «До Житомира приїхав лідер «Об'єднання „Самопоміч“» Андрій Садовий. Разом зі своєю командою він відвідав Свято-Михайлівський кафедральний собор, де молився у спільному молебні на початок всякої доброї справи.
  Молебінь очолив єписком Житомирський і Овруцький Паїсій у співслужінні настоятеля Свято-Михайлівського кафедрального собору о. Богдана Бойко та соборного духовенства.
Прес-служба Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомир», –  йдеться у повідомленні.

  На молебні була присутня і секретар Житомирської міської ради, голова обласної організації партії «Об’єднання «Самопоміч» Наталія Чиж. У коментарі ОПОРІ Наталія Чиж зазначила, що цього дня перебувала у відпустці.

  «Я теж заїхала і поїхала по справах. Сьогодні я у відпустці»,зазначила Наталія Чиж.

  На своїй стороінці в мережі Facebook Андрій Садовий розмістив фотозвіт з поїздки до Житомира.

  «Житомир, дякую за цікавий та насичений день!», – йдеться у повідомленні.

03.02 Zhytomyr Sadovyi dopys fb

03.02 Zhytomyr Sadovyi vystuppng

03.02 Zhytomyr Sadovyi Haiky. png

03.02 Zhytomyr Sadovyi. morozyvo.png   Фото зі сторінки Об'єднання «Самопоміч» - Житомир

  Центральна виборча комісія 8 січня зареєструвала Андрія Садового кандидатом у Президенти України.

  Ще один кандидат –  Руслан Кошулинський відвідав область 30 січня та зустрівся з громадою   міст Радомишль, Коростишів, Брусилів. Зустріч заздалегідь була анонсована на сайті ВО «Свобода» та на сторінці «Свобода Житомирщини» у мережі Facebook.

03.02 Zhytomyr Koshulynskyi anons.jpg   У Радомишлі кандидат в обідню перерву зустрівся з колективом лісомисливського господарства, потім, поїхав до Коростишева і на завершення дня до Брусилова, де зустрічався з місцевими жителями. Під час візитів Кошулинський представив передвиборчу програму націоналістів – «План докорінних перетворень».

  Інформація про підсумки візиту Руслана Кошулинського на Житомирщину розміщена і на сторінці «Свобода» Житомирщини у Facebook та на сайті партії. 

 03.02 Zhytomyr Koshulynskyi dopys fb.jpg

 «…Незабаром зустрічі з єдиним кандидатом від об’єднаних сил націоналістів відбудуться ще в кількох містах Житомирщини», – зазначено у повідомленні.

03.02 Zhytomyr Koshulynskyi Radomyshl.png

  ЦВК зареєструвала Руслана Кошулинського кандидатом в Президенти 28 січня.

  Про візити потенційні кандидати традиційно звітують на своїх сторінках в мережі Facebook, або на сторінках партійних організацій в мережі та у місцевих ЗМІ.

  Нагадаємо, у грудні область теж відвідали Петро Порошенко, Олег Ляшко та Руслан Кошулинський.

  У листопаді Житомирщину відвідали 9 потенційних кандидатів у Президенти, серед яких: Юрій Бойко, Роман Безсмертний, Арсеній Яценюк, Юрій Дерев’янко, Валентин Наливайченко, Андрій Садовий, Олександр Шевченко, Петро Порошенко та Руслан Кошулинський.

  Як зазначає Тарас Чмут,  координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області:  «У першій половині січня спостерігалася досить низька активність кандидатів у регіоні. Однак, після офіційної реєстрації відразу ж активізувався ряд кандидатів які або вже відвідали область або анонсували про то у найближчі тижні. Цікаво, що окрім обласного центру збільшилася кількість відвідин райцентрів. До виборів залишається не так і багато часу, тому варто очікувати певного сплеску активності і самих кандидатів і їх представників на місцях.»

  ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочалася 31 грудня, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

  Відповідно до частини 1 статті 44 та частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

  Як повідомляла ОПОРА, у Житомирі з початку осені на білбордах та сітілайтах почали з’являтися обличчя політиків з гаслами про сильну армію, енергетичну незалежність та побудову України. Шість народних депутатів з Житомирської області 51 раз «пропіарилися» на використанні коштів державної субвенції протягом червня-жовтня 2018 року.

  Також в області активно працюють іменні благодійні фонди нардепів. Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала, чим займаються ці організації в Житомирській області і що дають людям. народний депутат Павло Дзюблик має іменний благодійний фонд, однак на даний час активної діяльності організація не веде. Одним з «найстарших» благодійних фондів  народних депутатів з Житомирської області є фонд Володимира Литвина «Майбутнє Полісся». Фонд народного депутата Борислава Розенблата відрізняється від інших фондів нардепів тим, що є родинним і має відповідну назву: «Фонд родини Розенблат»,  Володимир Арешонков власного благодійного фонду немає, але веде активну діяльність в окрузі. У народного депутата Олександра Ревеги є зареєстрований іменний благодійний фонд, однак у відкритому доступі немає інформації про його діяльність за останні два роки. У Вадима Кривенка немає фонду, нардеп не є членом громадських організацій, а свою депутатську діяльність спрямовує на всю Житомирську область.   Немає фонду і у Юрія Павленка, однак, депутат часто з візитами відвідує Житомирську область. Про роботу Благодійного фонду нардепа Сергія Пашинського читайте тут.

За коментарями звертайтеся:

Тарас Чмут, координатор спостереження за виборами ОПОРИ в Житомирській області

тел.: +38098-829-62-64

email: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.

Ірина Кирилович

Комунікаційниця ОПОРИ в Житомирській області

 Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework