Як може видозмінитися Свято-Михайлівський кафедральний Собор у Житомирі?

  В одному з дописів головного архітектора Житомира Юрія Безбородова він порушив тему того, як може оновитися Свято-Михайлівській кафедральний собор.

 

 В публікації та в коментарях постало питання: відновити храм точнісінько так, як було на історичному фото в дописі, без збереження та надбудови поверху у існуючій прибудові, або ж, можливо є й інші варіанти, як може видозмінитися храм в самому центрі Житомира.   

  «Після дискусій цього дня з колегами по цеху, прийшов до такої думки: те, яким ми бачимо Житомир сьогодні, справа власних рук.

  Якщо засуджуєте чиюсь компетентність - продемонструйте свою. Якщо ця "демонстрація" не витримує критики та перевірки часом і так і залишилась "на папері" - будь ласка, стримуйте свої "амбіції творця" по забудові всіх вільних площ та майданів. Все інше просто порожні слова.

  Якщо можете не зносити цю "типову забудову 19-го поч. 20-го сторіччя" - не зносьте, бо це є "архітектурне м'ясо" серед кісток, що складаються з церков, соборів, майданів. Хочете та маєте можливість відновити дзвіницю на церкві? Чудово! Але збережіть і прилеглу забудову, тим більше що прибудова до церкви не автентична. Збережіть те, що залишилось, своїм онукам. І це буде тим самим рівнем професійності та поважного ставлення до культурної спадщини», — зазначив у дописі Юрій Безбородов.

  Нижче ми подаємо зображення з допису головного архітектора Житомира, а також коментарі користувачів під цією публікацією. 

kd070221 1

kd070221 2

kd070221 3

kd070221 4

kd070221 5

kd070221 6

kd070221 8

kd070221 9

 Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework