Приватний перевізник може зняти автобуси з двох маршрутів. ВІДЕО

   Приватні перевізники просять місцеву владу збільшити вартість проїзду в маршрутках.

  Бізнесмени  заявляють про потребу підняти ціну на проїзд у громадському транспорті. В маршрутках готові возити пасажирів за 8 гривень.

  Подробиці у сюжеті телеканалу СК1.


  В Житомирі вже намагались порахувати кількість пільгових перевезень. Позаторік, наприкінці 2017-го в автобусах встановили валідатори. За оренду пристроїв перевізники щомісяця платили. Валідатори з маршруток прибрали. Повернути планують із впровадженням «картки житомирянина». В міській раді запевняють, що готові з допомогою валідаторів порахувати пільговиків.

  Поки у місцевих посадовців у планах впровадити «картку житомирянина» та виплачувати компенсації пільговикам. Йдеться по 2 десятки категорій. Однак перевізники вже заявляють про критичну ситуацію і хочуть відмовлятися від окремих маршрутів. Стверджують, що 14-й та 26-й нерентабельні. АТП 11827 може відмовитися від цих маршрутів. 

  «Сьогодні у нас стоїть питання про закриття маршрутів. Ті, збиткові маршрути, які є соціальними. До прикладу 14 маршрут. Більшість пільговиків. Ми не можемо обслуговувати. У нас немає грошей. 26 маршрут: ранці ми починаємо рахувати першими рейсами скільки їде пільговиків. У нас на Богунії 95 бригада. Там АТОВці. Там пільговики, які мають право. І ми їм не відмовляємо. В автобусі починаєш рахувати із 40 чоловік, 4-5, до 10-ти платників, а інші — безкоштовно» — розповів приватний перевізник Віктор Белявський.

  Наступним етапом впровадження транспортної реформи у місті стане  впровадження «картки  житомирянина». У міській раді обіцяють  перші багатофункціональні картки видати у березні", - йдеться у сюжеті. 

ФОТО: Texty.org.ua 

 Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework