На Житомирщині дитячі будинки сімейного типу щомісяця можуть отримувати від 22 до 50 тис. грн

  Після створення дитячого будинку сімейного типу його вихованці отримують соціальну допомогу, а батьки-вихователі – грошове забезпечення. Загальна сума забезпечення на один дитячий будинок сімейного типу може складати від 22 до 50  тисяч гривень.

   Як фінансуються ДБСТ, інформує служба у справах дітей Житомирської облдержадміністрації.

  Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім’я, що створюється за бажанням  подружжя або окремої особи, які беруть на виховання та спільне проживання не менше 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, але не більше 10 дітей, включаючи рідних дітей батьків-вихователів.

  Після створення ДБСТ, на його вихованців (дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування) щомісяця нараховується державна соціальна допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку.

  Цього року щомісячні виплати на дітей та грошове забезпечення для батьків-вихователів збільшено Так, з 1 січня 2019 року така соціальна допомога становить для дітей віком до 6 років 3252 грн (1626х2), а для дітей віком від 6 до 18 років – 4054 грн (2027х2).

  Батькам-вихователям виплачується грошове забезпечення, яке визначено у розмірі 35% від соціальної допомоги на кожну дитину-вихованця, але не більше п’яти прожиткових мінімумів для працездатної особи. Таким чином, сума, яку можуть отримати вихователі, складає не більше 9605 грн (1921х5).

  Наприклад, якщо сім’я взяла 5 дітей (мінімум) віком до 6 років, то разом з грошовим забезпеченням батьків на ДБСТ буде нараховано майже 22 тисячі гривень (16260 грн (3252х5) на дітей та 55691 грн забезпечення вихователів).

  Якщо у ДБСТ 10 дітей (максимум) віком від 6 до 18 років, тоді разом з грошовим забезпеченням батьків на ДБСТ буде нараховано більше 50 тисяч гривень (40 540 грн на дітей (4504х10) та 9605 грн (макс.) забезпечення вихователів).

  Крім того, на етапі створення ДБСТ вирішується питання забезпечення житлом. Якщо у сім’ї немає житла, яке відповідало б усім вимогам, сім’я може бути забезпечена таким житлом за рахунок державної субвенції або місцевого бюджету.

  Якщо ви маєте бажання допомагати дітям, подарувати їм справжню родину, ви можете взяти дітей на виховання і створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу. Про те, як це зробити розкажуть у Службі у справах дітей ОДА, (0412) 47-50-11.

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework