У Житомирі працівник суду за 3000 грн продавав таємні відомості фігуранту, стосовно якого проводили оперативно-розшукові заходи

  Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 328 (розголошення державної таємниці), ч.3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) КК України.

   Як повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області,  4 лютого 2019 року, працівниками прокуратури області спільно із співробітниками ВБКОЗ та слідчого відділу Управління Служби безпеки в області викрито під час одержання неправомірної вигоди керівника режимно-секретного відділу Богунського районного суду м. Житомира.

  Посадовця затримали вдень у Житомирі, у житловому кварталі на вул. Чуднівська, безпосередньо після одержання ним неправомірної вигоди на суму 3 000 грн.

  За таку суму керівник режимно-секретного відділу розголосив відомості, що становлять державну таємницю та мають відповідний гриф «таємно» особі, стосовно якої проводилися оперативно-розшукові заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат Малинської міськради не дотримався термінів подачі декларації, за що визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією

  Наразі у кримінальному провадженні тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо відсторонення затриманого у порядку ст. 208 КПК України від посади та обрання йому запобіжного заходу.

  Прокуратура області наполягатиме на обранні запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

  Досудове розслідування проводить слідчий відділ Управління Служби безпеки в області.

  Довідково: санкція суворішої – ст. 368, ч. 3 КК України передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Житомирщині екс-службовця підозрюють у підробленні документів про обсяг виконаного ремонту доріг, що завдало обласному бюджету збитків майже на 425 тис грн

 Новини Житомира

    

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework