На Житомирщині блогер-свиновод розказує, як зробити ферму на 1000 свиней з одного поросяти

   Фермер у своєму блозі розповідає, як завести свиней і не зганьбитися.

 

  В Олександра Дмитрука ферма на 1000 свиней на Житомирщині. 14 років тому він власноруч перетворив покинуті корівники на ферму. Вирощує корми для свиней без жодних мінеральних добрив. Поросята тут живуть, як у природі, - розповідає shotam.info.

  “Свиня хоче купатися у грязюці, це природою закладено, я їй не заважаю, вона так краще росте”, – переконаний Олександр Дмитрук.

  У блозі він розповідає, як створити ферму з одного поросяти.

  “Якщо будете лише вдавати, що годуєте свиней, вони вдаватимуть, що ростуть”, – жартує Олександр Дмитрук.

  Чоловік розказує, які краще обрати породи, корми та навіть миски для свиней.

  “Якщо моя діяльність стане для когось імпульсом відкрити свою справу, я буду такий щасливий!”, – ділиться Олександр Дмитрук.

  Однією з найголовніших умов успішної роботи свиноферми є створення такого середовища, яке б мінімізувало ризики захворювань свиней. Термін окупності такого бізнесу – близько 5-6 років, він залежить від багатьох факторів: починаючи від генетичних особливостей тварин і закінчуючи умовами їхнього годування. За словами фермера, особливість свиней у тому, що вони не пітніють. У них немає потових залоз. Що вологіше середовище – то легше свині віддавати своє тепло. Свині дуже нагрівають приміщення, тому взимку ми його не опалюють.

  Олександр Дмитрук про тварин, яких розводить, знає усе. Однак зазначає, що рецепта успішного господарства немає. На кожній фермі – свій досвід, який визначає практика.

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework