Дмитро Кропачов про смертельну ДТП: "Я був тверезий, і аналізи не виявили жодного алкоголю"

  Понад три місяці тому, автомобіль депутата обласної ради потрапив у ДТП. 38-річний житомирянин, рухаючись у напрямку обласного центру, вчинив наїзд на пішохода, 60-річну місцеву жительку, яка, ймовірно, йшла перед нерегульованим пішохідним переходом на неосвітленій ділянці дороги. У результаті ДТП жінка загинула на місці події. 

  Справу розслідують і досі. Активісти обурюються, що справу навмисно затягують. Сам депутат досі не коментував ДТП, пояснюючи тим, що досі тривають експертизи. 

  "Друзі, я досі не коментував ситуацію з ДТП у с. Тетерівка, оскільки слідство ще не закінчилося, й усі експертизи не зроблені. Однак коментую це через політичні спекуляції, які роблять на людському горі, та бруд, яким мене поливають.   Те, що я пережив, залишиться зі мною до кінця життя. Бо такі речі не забуваються, і навіть ворогу не побажаєш опинитися на моєму місці. Ніколи не міг подумати, що таке взагалі може зі мною трапитися, - написав Дмитро Кропачов на своїй сторінці у Фейсбук

  "Кожен, хто їздить за кермом, не застрахований від нещасних випадків. Однак далеко не кожен водій після ДТП отримує стільки уваги, скільки отримав я від недоброзичливих людей. Маю на увазі не лише брудні статті, але й те, що влаштували так звані «активісти» на сесії облради 7 лютого.

  Ось кілька спростувань щодо того, у чому мене звинувачують.

  1. Мене давно допитали, і я дав свої показання. Того вечора я був за кермом (і ніколи цього не заперечував). Ділянка дороги була неосвітлена і, як потім з’ясувалося, саме там трапилося чимало нещасних випадків. Той пішохідний перехід ніяк не обладнаний і невидимий у темряві. Знак непомітний, а білих смужок на дорозі вже не лишилося. Трагедія сталася за лічені секунди.

  2. Я був тверезий, і аналізи не виявили жодного алкоголю. Якщо трапляється ДТП, унаслідок якої є загиблі або травмовані, огляд учасників на стан сп’яніння обов’язково проводиться у медичному закладі. Про це знають усі, хто працює у цій сфері. Однак не знають більшість людей, які з цим не зіштовхувалися. Зрозуміло, що цим скористалися ті, хто пише брудні наклепи, аби ввести в оману читачів.

  Оскільки в аварію потрапив депутат, ще й від опозиційної партії, вже за півгодини про неї знали всі силові структури області, а за годину на місці було безліч представників прокуратури та поліції. Я здавав кров в обласному наркодиспансері у присутності близько 10 осіб – медичних працівників, представників прокуратури, поліції та 2 понятих, які приймали участь у пломбуванні пробірок з аналізами. У цей час проводилася фото- та відеофіксація.

  Мене затримали на добу, забравши усі особисті речі (в тому числі й телефон), і не відпустили, доки не було результатів аналізу крові. Проб крові було дві, їх направили в різні медичні заклади для висновків. У медзакладі було зрозуміло, що така процедура для них нестандартна: рідко вилучають додатково другу пробу крові для аналізу та висновків у іншому закладі. Не знаю, звідки було таке бажання виявити в мене щось, бо жодних ознак вживання алкоголю чи наркотиків я не мав. Крім крові, брали й інші аналізи.

  3. Чому я прохожу у цій справі як свідок. У нашій державі діє презумпція невинуватості. Допоки проводять експертизи, немає достатньо доказів та триває досудове розслідування, причетна особа виступає свідком. Однак недоброзичливі маніпулятори використовують цей загальновідомий факт так, ніби я намагаюся ухилитися від відповідальності.

  4. Наклепи, ніби я їхав на швидкості 150 км/год навіть близько не відповідають дійсності. Швидкість була, як у більшості водіїв при виїзді з того населеного пункту. Точну швидкість, яка була до екстреного гальмування, встановить експертиза. Травматичність при ДТП залежить не тільки від швидкості, але й від типу автомобіля. Про це знають переважно експерти, які працюють у цій сфері.

  5. Усі, хто спекулює на горі інших (у цьому випадку насамперед на горі родини загиблої), можуть заспокоїтися. Мабуть, жодне інше ДТП в нашій області не будуть розслідувати прискіпливіше, ніж мою справу.

  І на завершення. Окремі особи через свої меркантильні або політичні інтереси перейшли моральну межу, будь-який здоровий глузд, а дехто – навіть закон. Не забувайте, що більшість з вас щодня є учасниками дорожнього руху, і завтра ви так само можете опинитися у тяжкій ситуації. Звісно, я вам цього не бажаю, але це життя...", - написав депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В поліції Житомирщини розповіли про хід слідства у справі про смертельну ДТП за участі депутата

 Новини Житомира

    
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework