Прапор бригади та княжий орден бійцям 30-ї омбр ім. князя Костянтина Острозького вручив посол Литви в Україні Марюс Януконіс

  30 бригада оперативного командування «Північ» носить ім'я Костянтина Острозького, українсько-литовського гетьмана та полководця, який не раз воював з московитами. І вщент розгромив їх у битві при Орші.

  "Ця історична особистість є спільною для Литви і України. І разом з тим 30 бригада є прикладом такої мужності української армії. І нам приємно налаштовувати зв'язки - такі дружні зв'язки, і ми також привезли невеличку допомогу", - наголосив Надзвичайний і Повноважний посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.

  Як зазначив Януконіс, Литва знає і бачить агресивну поведінку Росії. Тому наші дві країни мають бути разом. мають бути об'єднаними.

  «Щодня воїни Збройних Сил України та вашої славетної бригади простим солдатським трудом виборюєте та наближаєте нашу перемогу, – наголосив Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв. – Литва є одним із найбільш потужних наших друзів. Допомога Литви дозволяє нам постійно і ефективно стримувати російську агресію проти України».

  Після передачі прапора відбулась церемонія нагородження бійців орденом Костянтина Острозького.

  На завершення урочистостей гості з Литви ознайомилися з життям та побутом військових на передових лініях оборони.

  Тим часом на лінії зіткнення - гаряче. Тридцята бригада ворожого зухвальства не терпить.

  "За минулу добу було зафіксовано втрати з ворожої сторони, це 2 - 200 і 1 - 300", - повідомив прес-офіцер 30 бригади імені Костянтина Острозького Іван Бурдюг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Житомирщині водолази ДШВ виконали практичні спуски в крижану воду під лід. ФОТО

Джерело: pivnich.org.ua

 Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework